ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Την ερχόμενη Τρίτη 21/1 ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή. Συλλαλητήρια τη μέρα ψήφισής της

Πέμπτη 16 Γενάρη 2020

Από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας
Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή ζητούν οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, που έχουν συγκροτηθεί από Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος σε όλη τη χώρα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλη τη χώρα τη μέρα ψήφισης της Συμφωνίας στη Βουλή, για να απαιτήσουν:

Μέχρι στιγμής για τη μέρα εκείνη συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Χανιά και στην Αλεξανδρούπολη.

Συλλαλητήρια σε Πτολεμαΐδα και Σάμο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Γενάρη, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, οργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας, σωματεία και φορείς της περιοχής, με κεντρικό σύνθημα - αίτημα «Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά» και «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Κινητοποίηση ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις πραγματοποιεί και η Επιτροπή Ειρήνης Σάμου, σήμερα Πέμπτη στις 5 μ.μ., στο Ναυτικό Κλιμάκιο (πρώην «περίπτερο Ζαχαράκη»). Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Επίσης, εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στην περιοχή μας στο φόντο της νέας ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις και ο ρόλος της βάσης της Σούδας» διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Τετάρτη 22 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Μανώλης Παπαδομανωλάκης.