ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Στήνουν μπλόκα σε κομβικά σημεία της Θεσσαλίας στις 27 Γενάρη

Τρίτη 21 Γενάρη 2020

Από τη χτεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη στη Λάρισα
Με τη συμμετοχή δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε χτες η πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, οι αγρότες μετέφεραν την πείρα από τις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών και συζήτησαν για την οργάνωση των νέων κινητοποιήσεών τους, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα, βάζοντας πλέον στην ημερήσια διάταξη το ίδιο το ζήτημα της επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική αναδείχθηκε ότι μόνο με τον αγώνα μπορούν να προκύψουν κέρδη για τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να στηθούν μπλόκα σε κομβικά σημεία των νομών της Θεσσαλίας από τις 27 Γενάρη, τα οποία θα αποτελέσουν και σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ετοιμάζονται για τις νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Ηδη, τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες οργανώνονται νέες περιοδείες και συσκέψεις για να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το μπλόκο στην Ε65.

Σταθμό σε αυτήν την αγωνιστική πορεία αποτελεί το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Μιλώντας εισηγητικά στη σύσκεψη, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι αγρότες να πιστέψουν στη δύναμή τους, σε αντίθεση με τη λογική της αναμονής και της ηττοπάθειας. «Μόνο αν βγούμε στο δρόμο, κινητοποιηθούμε και αγωνιστούμε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, να πιέσουμε την κυβέρνηση και κυρίως να δώσει κάποιες λύσεις», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, υπογράμμισε ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες θα πρέπει να ξεσηκωθούν. Να βγούμε από εδώ μέσα αποφασισμένοι ότι θα πείσουμε και άλλους συναδέλφους να βγουν στα μπλόκα. Αν αισθανθούν πίεση θα κερδίσουμε».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι παρεμβάσεις όλων των άλλων εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που πήραν το λόγο στη σύσκεψη.

Αγωνιστικές δράσεις και προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

-- Από χτες οι αγρότες της Μεσσήνης συγκεντρώνουν τρακτέρ με στόχο το στήσιμο μπλόκου. Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 23/1.

-- Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην «Agrotica» καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» και ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», στην κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 19/1 στο Γυψοχώρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων αύριο, Τετάρτη, για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

--Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά αποφάσισε να πραγματοποιήσει σήμερα εξόρμηση έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στο Λαγκαδά, ενώ το Σάββατο 25/1 στις 11 π.μ., καλεί σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λαγκαδά.

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» προγραμματίζει σύσκεψη αύριο, Τετάρτη 22/1, στις 12 το μεσημέρι στην «Ελιά».

-- Οι αγρότες της Νάουσας ετοιμάζουν κινητοποίηση την επόμενη βδομάδα, κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βέροια.

-- Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ανατολικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σύσκεψη στις 27/1.

-- Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/1 στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας οργανώνει κινητοποίηση στις 30/1 έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί τους αγρότες να βγάλουν από τη Δευτέρα 27/1 τα τρακτέρ στη Γέφυρα της Αρτας και οργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 28/1 στην κεντρική πλατεία στις 12 μ.

-- Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» απευθύνει κάλεσμα για κοινή δράση σε επίπεδο νομού στους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους. Καλεί επίσης αγρότες και κτηνοτρόφους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 30/1 στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την κινητοποίηση στα διόδια του Ελαιώνα το 2017.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα για να στηθεί μπλόκο στα Πραιτώρια.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας οργανώνει συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ αύριο, Τετάρτη στις 10 π.μ., ενώ το Σάββατο 25/1 θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.