ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ*
Εμπρός για το μέτωπο της αντίστασης
Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001

Η κυβέρνηση ετοιμάζει μεθοδικά τη χειμερινή επίθεσή της ενάντια στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Με δηλώσεις υπουργών, με διαρροές στον ημερήσιο Τύπο, με συνεντεύξεις κυβερνητικών στελεχών και υποτακτικών της συνδικαλιστών (όπως η πρόσφατη του προέδρου της ΓΣΕΕ), προσπαθεί να καλλιεργήσει το κατάλληλο κλίμα, για ν' αρχίσει το «δήθεν διάλογο» με τις ελεγχόμενες από αυτήν ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με στόχο να περάσει τα αντεργατικά σχέδιά της για το Ασφαλιστικό.

Είναι σίγουρο πως η κυβέρνηση έχει έτοιμες τις αποφάσεις της, τις οποίες θα επιχειρήσει να επιβάλει και ο «διάλογος» αποτελεί απλά μια απάτη, αποτελεί νομιμοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων και αποδοχή των νεοφιλελεύθερων εντολών της κυβέρνησης για συρρίκνωση και αφαίρεση ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Παράλληλα, προχωρεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τις μετοχοποιήσεις - ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, της ΟΑ και των υπολοίπων ΔΕΚΟ που έχουν απομείνει και, μάλιστα, με ύποπτες και αδιαφανείς διαδικασίες. Η σκληρή αυτή επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, στους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα συναντήσει την ενωτική και δυναμική απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΠΑΜΕ, μαζί με άλλους φορείς, διοργανώνει πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στο Σπόρτιγκ στις 10 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., με στόχο να συγκροτήσουμε ευρύ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ στα κυβερνητικά σχέδια, και στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

* Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΔΗΣΕΚ