ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης
Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020

Μια μεγάλη μάχη κερδήθηκε και φέτος για το ΚΚΕ, αυτή της Οικονομικής Εξόρμησης, και οι Οργανώσεις κάνουν τον απολογισμό τους, παίρνουν κουράγιο από τα θετικά αποτελέσματα και βάζουν για το επόμενο διάστημα στόχους ισχυροποίησης του Κόμματος, πρώτα και κύρια στους τόπους δουλειάς.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής, που υπερκάλυψε το πλάνο της φτάνοντας στο 119,3%, πραγματοποίησε την Κυριακή 2/2 μια όμορφη εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση της μεγάλης μάχης.

Στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων συγκεντρώθηκαν μέλη και φίλοι του Κόμματος και βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Οργανώσεις, με την ΚΟΒ Μετάλλου Θριασίου να ξεχωρίζει, αφού τερμάτισε πρώτη, φτάνοντας στο 145%!

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Βιομηχανίας Αττικής. Μιλώντας για τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης τόνισε ότι «και φέτος τα καταφέραμε, αφού απευθυνθήκαμε σε χιλιάδες εργάτες μέσα και έξω από τα εργοστάσια, καταθέσαμε "κόκκινο μεροκάματο" προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, διακινήσαμε πλατιά το καθιερωμένο πλέον ημερολόγιό μας, αφίσα ενάντια στο φασισμό. Πραγματοποιήσαμε συνεστίαση με τον γνωστό λαϊκό τρόπο, ενώ οι ΚΟΒ της ΤΟ πήραν και άλλες πετυχημένες πρωτοβουλίες».

Η ΚΟΒ Μετάλλου Θριασίου παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Π. Αλέπης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, νεότερους και παλιότερους συντρόφους, να αναλογιστούν ότι πάντα ο «Ριζοσπάστης» και η οικονομική δουλειά με το κουπόνι «είναι τα στοιχεία της ταυτότητας του κομμουνιστή. Είναι στοιχεία της προσωπικότητάς του, του χαρακτήρα του». Οπως εξήγησε, «δεν αποτελούν απλώς καθημερινό, σταθερό καθήκον. Χρειάζεται να μεταλαμπαδεύσουμε στις πιο νέες γενιές αγωνιστών ακριβώς αυτό: Πως "γίναμε άνθρωποι" διαβάζοντας κάθε μέρα τον "Ριζοσπάστη", επίσης δίνοντας τη μηνιαία συνδρομή μας στο Κόμμα, γιατί αποτελεί τον υλικό όρο της σχέσης του μέλους με την Κομματική Οργάνωση όπου ανήκει, αλλά και εξασφαλίζοντας ένα δίκτυο οπαδών, φίλων, άλλων ανθρώπων από τους οποίους συγκεντρώνουμε χρήματα για το ΚΚΕ». Αυτά τα στοιχεία, συνέχισε, «οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε σαν τα μάτια μας, να συνεχίσουμε, να εντείνουμε, να βελτιώσουμε τη δουλειά μας με τον "Ριζοσπάστη" και τα οικονομικά. Να καταφέρουμε νέους στόχους διακίνησης της εφημερίδας και νέες επιτυχίες στα οικονομικά μας, φτάνοντας στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος - σε έναν περίπου χρόνο από τώρα - με βελτιωμένους αυτούς τους κρίσιμης σημασίας δείκτες».

Αφού αναφέρθηκε σε παραδείγματα που αποτελούν πηγή έμπνευσης και διδαχής, από τους κομμουνιστές που διακινούσαν τον «Ριζοσπάστη» και τα κουπόνια μέσα στη βαριά παρανομία, τόνισε: «Χρωστάμε όχι απλώς να συνεχίσουμε τον αγώνα αλλά να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τον φτάσουμε μέχρι το τέλος, τη νίκη της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Το χρωστάμε σε όλους όσοι μάτωσαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν τα καλύτερά τους χρόνια στον αγώνα, σε αυτούς που είπαν "δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια", σε αυτούς που μας δίδαξαν με τη στάση ζωής τους και τους κρατάμε στην καρδιά μας και στο μυαλό μας σαν την πιο πολύτιμη παρακαταθήκη και την πιο όμορφη επιλογή μας...».

Με αφορμή το εργατικό «ατύχημα» στο εργοστάσιο της «Μότορ Οϊλ» με τέσσερις τραυματίες εργάτες, ο Π. Αλέπης απηύθυνε κάλεσμα στους εργάτες σε όλα τα εργοστάσια «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να απαιτήσουν σύγχρονα μέσα ασφάλειας και υγιεινής, κόντρα στην εντατικοποίηση και στην ανάπτυξη που οδηγεί σε ασύλληπτα κέρδη για τους καπιταλιστές και σε διαρκή αβεβαιότητα για εμάς και τα παιδιά μας».