ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
«Ανθρωποι και ποντίκια» για τελευταίες παραστάσεις
Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 16 Φλεβάρη οι παραστάσεις του έργου «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πρόκειται για μια σκληρή μα βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Από το 1937 που εκδόθηκε, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο θέατρο, έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Στο έργο απεικονίζονται οι συνθήκες ζωής των εργατών στην αμερικανική ύπαιθρο, ενώ στο προσκήνιο τοποθετείται η συγκινητική, βαθιά και τραγική φιλία δυο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, του γιγαντόσωμου και απλοϊκού Λένι και του μικρόσωμου και έξυπνου Τζορτζ.

Η διασκευή που υπογράφει o καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου, Σταύρος Τσακίρης, δίνει έμφαση στον αγώνα των ανθρώπων, που συνεχίζουν να ελπίζουν και να αντιστέκονται στο καταναλωτικό σύστημα αξιών, κόντρα στο καπιταλιστικό όνειρο που γίνεται εφιάλτης.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης, Σκηνικά - Κοστούμια: Αση Δημητρολοπούλου, Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας, Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης, Δημήτρης Βαμβακάς.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό και άνω των 65 ετών 10 ευρώ, ομαδικό 8 ευρώ και ανέργων, ΑμεΑ 5 ευρώ.