ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μήνυμα ξεσηκωμού για την απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό

«Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», απαίτησαν με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές

Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Μήνυμα καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και ενίσχυσης της πάλης για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία στις 18 Φλεβάρη, έστειλαν οι συγκεντρώσεις που οργάνωσαν χτες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε 7 σημεία της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην προσπάθεια για την παραπέρα ενίσχυση του απεργιακού μετώπου, για να γίνει η επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, των οργανώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των συνταξιούχων σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την απόσυρση του άθλιου νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας, στη μία από τις 7 ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που έγιναν χτες το απόγευμα σε όλη την Αττική, σωματεία και εργαζόμενοι, συνταξιουχικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαζικοί φορείς, πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Αμέσως μετά, πίσω από τα πανό των σωματείων, με σημαίες και πικέτες οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο - λαιμητόμο», κατήγγειλαν και με τα συνθήματά τους απαίτησαν «Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία».

Η πορεία ακολούθησε την οδό Ερμού στο Μοναστηράκι, ενημερώνοντας για τα σχέδια νέου χτυπήματος στην Ασφάλιση, αποκαλύπτοντας τα ψέματα της κυβέρνησης, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων.

«Ούτε ρίσκο, ούτε λοταρία δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία» ξεκαθάρισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να στείλουν μήνυμα πως «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Ανάμεσα στα σωματεία, με το δικό του πανό διαδήλωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής μέλη του ΠΓ.

Στον Πειραιά και τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις στην Αττική




ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ