Σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης
Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020

Από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Στο πλαίσιο των χτεσινών συναντήσεών της στη Βουλή, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους βουλευτές του Κόμματος Θανάση Παφίλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργο Λαμπρούλη.

Η αντιπροσωπεία της Γραμματείας εξέθεσε τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, που το προηγούμενο διάστημα κλιμάκωσαν με συντονισμένες κινητοποιήσεις τον αγώνα τους, «γιατί τα προβλήματα μεγαλώνουν καθημερινά και μας σπρώχνουν μακριά από τα χωριά μας και την παραγωγή», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

«Κάνουμε έναν έντιμο αγώνα και δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υπογράμμισαν, ενώ κατήγγειλαν την κυβέρνηση, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα τους αντιμετώπιζε με απαξιωτική συμπεριφορά και αρνούνταν να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, στάση που συνοδευόταν μάλιστα πολλές φορές και με απειλές σε βάρος τους. Υπογράμμισαν πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που ενώνει τους βιοπαλαιστές αγρότες με βάση το πλαίσιο των αιτημάτων.

Μαζί με τον αγώνα για τα ζωτικά αιτήματα, να δυναμώσει η πάλη για την προοπτική

Οι βουλευτές του Κόμματος υπογράμμισαν ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι σταθερά στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, συμβάλλοντας απ' την πλευρά του στην πάλη για την επίλυση των προβλημάτων τους, μέσα κι έξω από τη Βουλή, με τη δράση των Κομματικών Οργανώσεών του, των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, με Ερωτήσεις του Κόμματος στη Βουλή για τα οξυμένα προβλήματά τους κ.ο.κ.

Εκφράστηκε συνολικότερα η στήριξη στα αιτήματα των αγροτών και στον δίκαιο αγώνα που δίνουν, με τις μορφές πάλης που αυτοί επιλέγουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Επισημάνθηκε πως, παρά την απαξιωτική συμπεριφορά, η κυβέρνηση ανησυχεί για τους αγώνες των αγροτών, ενώ τον αντίκτυπο των κινητοποιήσεών τους επιβεβαιώνουν και οι Ερωτήσεις που έγιναν στη Βουλή μέσα σε 20 μέρες από άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που έχουν την ίδια ευθύνη, και ως πρώην κυβερνήσεις, για την όξυνση των προβλημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέφερε ότι όλα τα κόμματα του κεφαλαίου στηρίζουν το «νέο μοντέλο» αγροτικής παραγωγής, που στόχο έχει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, την ανάδειξη του αγρότη - επιχειρηματία με μεγάλες εκτάσεις στα χέρια του, «μοντέλο» που φυσικά δεν είναι για τη συντριπτική πλειοψηφία των βιοπαλαιστών.

Οι βουλευτές του Κόμματος κατήγγειλαν την κυβέρνηση που την ίδια ώρα που αρνείται να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, δίνει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σχολιάζοντας εξάλλου τη συκοφαντία περί «υποκινούμενων κινητοποιήσεων», σημείωσαν πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες ενώνονται στη βάση των κοινών αιτημάτων τους, όπως αυτά εκφράζονται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και υιοθετούνται από δεκάδες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Επισήμαναν την ανάγκη για την ανάπτυξη συμμαχίας των βιοπαλαιστών αγροτών με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, η οποία θα δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες τους, με στόχο, εκτός από την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, για να γίνει ο λαός πραγματικά αφέντης του πλούτου που παράγει, για μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ στάθηκαν στην ανάγκη να βρεθούν οι βιοπαλαιστές αγρότες στους δρόμους του αγώνα ξανά το επόμενο διάστημα, με αφορμή τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των γεωργικών ασφαλίσεων και τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική.