ΤΗΝΟΣ
Κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Την αστυνομοκρατία επιστράτευσε η κυβέρνηση

Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020

Σε κινητοποίηση στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου, προχώρησαν χτες το πρωί κάτοικοι της Τήνου, αντιδρώντας στην επιχείρηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων.

Οι κάτοικοι έστησαν «μπλόκο» στις μπετονιέρες που έστειλε η εταιρεία, προκειμένου να μπουν οι τσιμεντένιες βάσεις για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, αναγκάζοντάς τες λίγη ώρα αργότερα να αποχωρήσουν.

Απέναντι στους συγκεντρωμένους παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκεκριμένα δεκάδες άνδρες, που έφτασαν επειγόντως στο νησί, με εντολή να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση εργασιών.

Μάλιστα, με επίσημη ανακοίνωσή της, η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας (!) από χτες το πρωί έως και την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στον χωματόδρομο που διέρχεται από τη θέση εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» δυνάμεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων. Με δήλωσή του, ο Γ. Ντουνιαδάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, καταδίκασε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" συντάσσεται με τον αγώνα των νησιωτών να μην επιτραπεί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά», απαιτώντας να ανακληθούν οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.