Μαθητική κινητοποίηση στο Μενίδι
Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020

Από την κινητοποίηση
Τη σκυτάλη των μαθητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες βδομάδες σε δήμους της Αττικής πήραν χτες μαθητές από τα σχολεία του Μενιδίου, που προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Αχαρνών, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την Παιδεία, διεκδικώντας παράλληλα λύσεις στα προβλήματα των σχολείων τους.

Τα αιτήματά τους αφορούν τη λύση των κτιριακών προβλημάτων, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για σχολεία που είναι υπεράριθμα και τα παιδιά στοιβάζονται σε κοντέινερ για να κάνουν μάθημα, αλλά και για την εξίσωση ΑΕΙ - κολεγίων, τους σχεδιασμούς για επαναφορά της «τράπεζας θεμάτων» κ.ά. Επίσης, απαίτησαν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να στηριχθούν παιδιά προσφύγων μέσα στα σχολεία. Προκειμένου να καταθέσουν τα παραπάνω αιτήματα και να πάρει θέση η δημοτική αρχή, ζήτησαν να συναντηθεί αντιπροσωπεία των μαθητών με τον δήμαρχο. Σύμφωνα με τους μαθητές, η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά αρνήθηκε τις ευθύνες της για την κατάσταση των σχολείων της περιοχής, πετώντας το μπαλάκι σε Περιφέρεια και υπουργείο Παιδείας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές από το 1ο, το 2ο, το 3ο το 6ο και το 7ο ΓΕΛ Αχαρνών και το 1ο ΕΠΑΛ Αχαρνών, οι οποίοι από το πρωί έκαναν καταλήψεις στα σχολεία τους, έφτιαξαν τα πανό τους και πήραν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Στο τέλος της κινητοποίησης οι μαθητές προχώρησαν στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αχαρνών. Αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, να μη σταματήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.