ΜΑΘΗΤΕΣ
Διεκδικούν καθηγητές, βιβλία, εργαστήρια

Αύριο Πέμπτη στις 12 μ. στα Προπύλαια και την ερχόμενη Τρίτη στην πλατεία Κοραή

Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001

Διεκδικώντας καθηγητές, ειδικότητες με προοπτική, εργαστήρια εξοπλισμένα, βιβλία σύγχρονα, επαγγελματικά δικαιώματα και δουλιά για όλους οι μαθητές των ΤΕΕ της Αθήνας κατεβαίνουν για μια ακόμη φορά στο δρόμο αύριο Πέμπτη, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας. Το «ραντεβού» τους είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

Την ερχόμενη Τρίτη, 18 του Δεκέμβρη, σειρά έχουν οι μαθητές του Πειραιά. Με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Πειραιά, οι μαθητές κλείνουν τα σχολεία τους και διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι με πορεία από την πλατεία Κοραή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ηδη σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν πάρει αρκετά τμήματα, 15μελή και 5μελή Μαθητικά Συμβούλια των ΤΕΕ αλλά και των Ενιαίων Λυκείων.

«Μας θέλουν χωρίς μέλλον. Δε θα τους αφήσουμε. Δε θα "συνηθίσουμε" στα "αποφάγια" που μας πέταξαν», τονίζει το Συντονιστικό Αγώνα σε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι και αυτή τη χρονιά «ξεκινήσαμε βγαίνοντας στο δρόμο με δυναμικές κινητοποιήσεις που δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε, δεν πρόκειται να υποταχτούμε. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε το φόβο της στέλνοντας αστυνομικούς, ενεργοποιώντας τους δεσμο - φύλακες των σχολείων και κλειδώνοντας σχολεία για να μη βγουν έξω οι μαθητές».

Οι μαθητές καλούν σε συντονισμό τους συμμαθητές τους από τα Ενιαία Λύκεια, τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, όλο το λαό. Τους καλούν από κοινού να απαιτήσουν ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο βασικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν για όλους, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημοκρατία στα σχολεία - να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, κατάργηση του διπλού σχολικού συστήματος ΤΕΕ - Ενιαίου, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ.