ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Πλούσια δράση και συγκέντρωση στις 8 Μάρτη
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Τον κοινό τους αγωνιστικό βηματισμό, τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, το πλατύ τους άνοιγμα σε χώρους δουλειάς με αφορμή την 8η Μάρτη, συζήτησαν σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων, μαζί με την ΟΓΕ, χτες το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ΟΓΕ, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία Φαρμάκου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Λογιστών, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Χρηματοπιστωτικού, Καθαριστριών, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Σωκράτης», «Παπαμαύρος» και «Σεφέρης», η Επιτροπή Αγώνα μισθωτών τεχνικών, η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών Αθήνας, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, τα επιχειρησιακά σωματεία σε «Select», «Mellon» και «First Data».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν επίσης η ΟΒΣΑ, το ΜΑΣ και σύλλογοι φοιτητών (Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Επιστημών Τροφίμων και Εφαρμογών Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), καταθέτοντας τις προτάσεις και τις σκέψεις τους ώστε να απλωθεί η σχετική δραστηριότητα στους δικούς τους χώρους.

Η συζήτηση κατέληξε σε κοινό ψήφισμα, πλαίσιο αιτημάτων και κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα.

Μέσα από τις τοποθετήσεις οι εκπρόσωποι της ΟΓΕ και των σωματείων ξεκαθάρισαν πως η δραστηριότητα που σχεδιάζουν δεν περιορίζεται στην κινητοποίηση μιας μέρας αλλά έχει στόχο να ανοίξει έναν πιο μόνιμο δρόμο για τη δράση και την παρέμβασή τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, πολλές ομιλίες υπενθύμισαν πλευρές της κοινής δράσης που έχουν ήδη ξεδιπλώσει, αποτίμησαν τα ίχνη που άφησαν, διαπίστωσαν πως όσες φορές ένωσαν τις δυνάμεις τους οι πρωτοβουλίες τους αγκαλιάστηκαν από περισσότερες γυναίκες.

Στο μεταξύ, η ΟΓΕ έχει καλέσει τα Σωματεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) σε σύσκεψη την Κυριακή 23/2, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Βερανζέρου 1 πλ. Κάνιγγος), με θέμα τις επιπτώσεις των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στην Εκπαίδευση και την κοινή τους δράση για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας με μέτρα προστασίας της μητρότητας.