Επικίνδυνη ... παγοθύελλα
Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001

Ο Στινγκ στην ταινία του Μάικ Φίγκις «Επικίνδυνη Δευτέρα»
Την πρώτη του σκηνοθετική δουλιά, καθώς και τη θαυμάσια μουσική υπογράφει ο Μάικ Φίγκις, ο τζαζίστας από το Νιούκαστλ, στην ταινία «Επικίνδυνη Δευτέρα». Στην κοιτίδα της ροκ και τζαζ μουσικής, εξελίσσεται η ιστορία της ταινίας. Ενας αδίστακτος Αμερικανός γκάνγκστερ φτάνει στο Νιούκαστλ, για να ξεπλύνει βρώμικο χρήμα, αγοράζοντας ακίνητα. Ο ιδιοκτήτης ενός παραδοσιακού τζαζ κλαμπ αρνείται να πουλήσει το μαγαζί του και δεν ενδίδει στους εκβιασμούς. Συγχρόνως, στην ιστορία μπλέκονται και ένα κολ γκερλ με τον φίλο της. Η Κέιτ δουλεύει για λογαριασμό του γκάνγκστερ, ενώ ο φίλος της δουλεύει για τον ιδιοκτήτη του μπαρ. Οταν ο φίλος της μάθει τα σχέδια του Αμερικανού, τότε θα παρέμβει και οι συνέπειες θα είναι εκρηκτικές. Πρωταγωνιστούν οι Τόμι Λι Τζόουνς, Στινγκ και Μέλανι Γκρίφιθ (ΕΤ-1 23.35).

«Η παγοθύελλα». Ταινία του Ανγκ Λι, που αναφέρεται στην Αμερική της δεκαετίας του 1970. Ο σκηνοθέτης σκιτσάρει τους χαρακτήρες μιας μεσοαστικής οικογένειας που ζει στην πόλη Κονέκτικατ. Το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών του 1973, ανακαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις των σχέσεων μιας οικογένειας που φαινομενικά δείχνει ήρεμη και πολιτισμένη. Τα παιδιά έχουν τις πρώτες τους εμπειρίες στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ και οι γονείς αναζητούν εραστές μέσα σ' ένα τοπίο βροχής και παγωνιάς. Πηγή έμπνευσης του σεναρίου αποτελεί το μυθιστόρημα του Ρικ Μούντι. Οι γονείς βιώνουν την κρίση των αξιών των σίξτις, ενώ ξεσκεπάζεται και η κρίση που περνά ο γάμος τους. Τα παιδιά περνούν το δύσκολο δρόμο της εφηβείας, σε μια εποχή που είχε ξεσπάσει και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Παίζουν οι Κέβιν Κλάιν, Τζόαν Αλεν, Σιγκούρνι Γουίβερ και Χένρι Τσέρνι (ΕΤ-3 00.10).

«Ιστορία μιας αγάπης». Αμερικανική ταινία του Πίτερ Μάστερσον. Η ταινία καταγράφει το χρονικό ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Ο Ρις Μακ Χένρι είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος. Το 1966 προσλαμβάνει την Κάρολ για να δουλέψει ως ράφτρα. Η Κάρολ είναι χήρα, ενώ η γυναίκα του Ρις είναι άρρωστη και βρίσκεται σε κώμα. Και οι δυο, άνθρωποι μοναχικοί, κάποια στιγμή για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα θ' αποφασίσουν κάθε Τετάρτη απόγευμα να πηγαίνουν στον κινηματογράφου. Δε θ' αργήσει, όμως, να έρθει και ο έρωτας που θα χτυπήσει τις καρδιές και των δύο. Ο άνδρας δεν μπορεί να αφήσει τη γυναίκα του και να ζήσει με την αγαπημένη του, δημιουργώντας μία νόμιμη σχέση. Ετσι, οι μέρες και τα χρόνια θα κυλούν χωρίς την ολοκλήρωση του έρωτα. Πρωταγωνιστούν οι Ντάιαν Κίτον, Σαμ Σέπαρντ και Ντάιαν Λέιν (ALPHA 01.00).