Μια όπερα για παιδιά και νέους και όχι μόνο...
Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020

«Το ερωτευμένο σύννεφο» του σπουδαίου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ από τις 27 Μάρτη. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις απογευματινές παραστάσεις, στις 27 Μάρτη, 5 Απρίλη και 10 Μάη, και επτά πρωινές παραστάσεις, στις 28 και 29 Μάρτη, στις 5, 12 και 26 Απρίλη και στις 3 και 10 Μάη.

Το μουσικό έργο θα παρουσιαστεί σε μουσική σύνθεση της Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο της Ελένης Ζαφειρίου και με τη συμμετοχή της χορωδίας «Rosarte», σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ρόζης Μαστροσάββα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνοθέτιδες της νέας γενιάς.

Ανάμεσα στα άλλα έργα του, ο Ναζίμ Χικμέτ έγραψε και μικρές ιστορίες που πηγάζουν από την παράδοση της χώρας του. Αυτές έχουν τη μορφή διδακτικών παραμυθιών που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας. «Το ερωτευμένο σύννεφο» είναι μια απ' αυτές τις μικρές ιστορίες, που όμως είναι μεστή από μεγάλα διανοήματα, ανθρώπινες αξίες, υψηλές σκέψεις και υψηλά συναισθήματα. Στην παράσταση η χορωδία «Rosarte» θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ως συγγραφέας - αφηγητής αλλά και με ενεργό συμμετοχή στη ροή του έργου, η οποία έχει ως εκφραστικό όχημα το ποιητικό και με λεπτές εκφάνσεις λιμπρέτο. Στο μουσικό ύφος, ο λυρισμός και η τρυφερότητα εναλλάσσονται με ρυθμικό δυναμισμό και όλα συνδυάζονται με μια σύγχρονη γλώσσα ηχοχρωμάτων.

Τιμές εισιτηρίων: 12, 15 ευρώ. Φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ.