Στις 12 Μάρτη η δίκη των φοιτητών

Σήμερα φοιτητική κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020

Από τη χτεσινή συγκέντρωση φοιτητών στα δικαστήρια
Αναβολή για τις 12 Μάρτη πήρε χτες η δίκη των 6 συλληφθέντων φοιτητών και μιας μαθήτριας, κατά την προχτεσινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίησή τους, προκειμένου να έρθουν οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και να γίνει ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού. Οι φοιτητές απαίτησαν να είναι παρόντες οι «ψεύτες αστυνομικοί», όπως χαρακτηριστικά είπαν στο δικαστήριο. Σημειωτέον ότι τουλάχιστον 3 φοιτητές είχαν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ και εμφανίστηκαν με μώλωπες.

Υπενθυμίζεται ότι προς το τέλος της κινητοποίησης των φοιτητών στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη το απόγευμα, ενάντια στην ένταση της καταστολής, στη νέα εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο προαύλιο του ιδρύματος, υπήρξε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις με τις περισσότερες στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, κατά την αποχώρηση των νέων από τη διαδήλωση.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία (κοντάρια με σημαίες) κ.λπ.

Στο προαύλιο των δικαστηρίων της Ευελπίδων έγινε συγκέντρωση φοιτητών για συμπαράσταση, που φώναζαν συνθήματα «Εξω τα ΜΑΤ από τις σχολές, το άσυλο ανήκει στους φοιτητές», «Ούτε στην ΑΣΟΕΕ ούτε στα νησιά, η τρομοκρατία δεν μας σταματά». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΥΜΕΤ και ΜΑΤ δεν άφηναν τον κόσμο να μπει στη δημόσια συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενώ νωρίτερα με φραγμό τους εμπόδιζαν να πάνε προς την Εισαγγελία. Σημειωτέον ότι ούτε τους γονείς δεν άφησαν (!), που διαμαρτύρονταν να δουν τα παιδιά τους, οι οποίοι περίμεναν σε χώρο έξω από την Εισαγγελία...

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Με συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό, όπως έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΣΟΕΕ.

Στη σημερινή συγκέντρωση καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με την Εκτελεστική Γραμματεία του να καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φοιτητών. Μεταξύ άλλων καλεί: «Τους φοιτητικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα να δώσουν για μια ακόμα φορά δυναμική απάντηση στην ένταση της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, δυναμώνοντας, μαζικοποιώντας τις διαδικασίες των Συλλόγων, τις Γενικές Συνελεύσεις, υπερασπιζόμενοι στην πράξη το άσυλο, μέσα από τον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη ενάντια σε όσους μας τη στερούν!».