«Εφυγε» από τη ζωή ο σ. Γιώργος Κολλάρος
Πέμπτη 26 Μάρτη 2020

Τον σύντροφο Γιώργο Κολλάρο, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της 25ης Μάρτη, αποχαιρετούν με ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

O σύντροφος Γιώργος ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ Πολυτεχνικής Ξάνθης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη το 1974. Μαθητής πήρε μέρος στις διαδηλώσεις έξω από το Πολυτεχνείο τις μέρες της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973. Το 1975 εντάχθηκε στις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και μετά από 4 χρόνια έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ολα αυτά τα χρόνια συνέβαλε μέσα από διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις στην κομματική δουλειά.

Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση ως πρόεδρος του συλλόγου ΕΔΠ της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της διοίκησης του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ξάνθη, είχε μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην περιοχή, ενώ ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης το διάστημα 2010 - 2019.

Η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σημειώνει πως «ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιστήμονα που είναι ένα με τον λαό. Γνωστός σε κάθε χωριό του "Γιακά", σε κάθε γειτονιά της Ξάνθης, με τον "Ριζοσπάστη" στο χέρι όσο το επέτρεπε η υγεία του, προσπαθώντας να οργανωθεί η φτωχολογιά για να παλέψει τα προβλήματά της, να διαφωτιστεί για τις αιτίες των προβλημάτων, τη λύση τους.

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και αγάπη και εκφράζουμε στην σύζυγό του, στην οικογένεια και στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια».