«Εφυγε» η σ. Βικτώρια Λώλη - Βότσικα
Παρασκευή 27 Μάρτη 2020

Η ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την συντρόφισσα Βικτώρια Λώλη - Βότσικα, αντάρτισσα του ΔΣΕ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 24/3. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 27/3, στις 11 π.μ. στο 3ο Νεκροταφείο της Νίκαιας.

Γεννημένη στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου το 1930, η σ. Βικτώρια οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ το 1943, στις αρχές του 1948 εντάχθηκε στον ΔΣΕ, βγαίνοντας στο βουνό (Μουργκάνα) και το 1948 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου πέρασε στην πολιτική προσφυγιά, στην Τασκένδη, όπου παντρεύτηκε τον Δήμο Βότσικα, επίσης αντάρτη του ΔΣΕ. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1982 και συνδέεται με την Κομματική Οργάνωση Γαλατσίου.

Η ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου αποχαιρετώντας την σ. Βικτώρια αναφέρει ότι όλη της η ζωή ήταν «αφοσιωμένη στον αγώνα για το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μέλλον». «Εμεινε πιστή στο Κόμμα και την υπόθεσή του μέχρι το τέλος της ζωής της. Παρέμεινε μέλος του Κόμματος για 72 χρόνια, πάντα με έγνοια να πάρει τον "Ριζοσπάστη", να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, με έγνοια για τη νέα γενιά κομμουνιστών.

Αποχαιρετούμε την συντρόφισσά μας Βικτώρια με μεγάλο σεβασμό και υπερηφάνεια και με την υπόσχεση να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα που περπάτησε αυτή η θρυλική γενιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στην οποία ανήκε και εκείνη.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της Βαγγέλη και Γεωργία, στα εγγόνια της Δήμο, Δήμητρα, Στέφανο και Βικτώρια, σε όλη την οικογένειά της και τους οικείους της».