Επικίνδυνες διαδρομές...
Τρίτη 7 Απρίλη 2020

Προχτεσινό φωτογραφικό στιγμιότυπο σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Δείχνει στοιβαγμένους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες για να πάνε στη δουλειά τους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κυριολεκτικά απροστάτευτοι από τον κορονοϊό, οι ίδιοι και ο οδηγός του λεωφορείου. Δεν πρόκειται για κάποια μεμονωμένη περίπτωση αλλά για ό,τι συμβαίνει καθημερινά σε ορισμένα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ, στις ώρες αιχμής μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τον χώρο δουλειάς.

Ενα γεγονός που αναδεικνύει ότι η κυβερνητική υποκρισία έχει χτυπήσει «κόκκινο» όταν βγαίνει για να κατακεραυνώσει τους συνταξιούχους 70 και 80 ετών, όταν μιλάει για «ατομική ευθύνη», αλλά δεν αναλαμβάνει τις τεράστιες ευθύνες που αναλογούν στο κράτος, όπως κάνουν και οι εργοδότες. Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας της είναι το ότι δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο σε αυτονόητα αιτήματα που πολλές φορές έχει διατυπώσει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, όπως:

Στα λεωφορεία και τρένα να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα που καθορίζουν οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ καθώς και οι αποστάσεις ανά άτομο. Πύκνωση των δρομολογίων σε γραμμές και ώρες αιχμής που υπάρχει συνωστισμός. Παροχή μέτρων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά υγρά) σε κάθε εργαζόμενο με ευθύνη των εταιρειών. Να δημιουργηθεί καμπίνα για την προστασία του οδηγού από τη διασπορά του ιού κ.ά.