ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001

Πάνος Σταθάκος
Φωτ.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΥΓΚΑΚΗΣ (Κατηφένιος), το 1929 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1933 πέρασε στο ΚΚΕ. Ως αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ, ήταν φρούραρχος στο Βασιλικό Κορινθίας.

Το 1945 πιάστηκε, πέρασε από δίκη και στάλθηκε εξορία.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της ΚΟΒ Υμηττού.

Σήμερα, 15 Δεκέμβρη, κλείνουν 6 μήνες από το θάνατό του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ρόζα Ξυγκάκη και οι κόρες του Μαρία Νομικού και Ιωάννα Νταλλή προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μας ΑΚΗ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, γραμματέα της ΕΠΟΝ Λάρισας, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Ασφάλεια Λάρισας, της μητέρας μας ΑΡΕΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του γαμπρού μας ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ - Ακροναυπλιώτη, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100.000 δρχ.

Νίκος και Τασία Τερζόγλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΑΛΤΟΓΛΟΥ, προσφέρω 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Αιγάλεω.

Αγγέλα Βαλτόγλου

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, του αδελφού μου ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, και της αδελφής μου ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, προσφέρω 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» για τους κοινωνικούς αγώνες του.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σ. Γεωργιάδης

* * *

Φωτ.

Τη μέρα της γιορτής του, 6 Δεκέμβρη 2001, πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΠΑΪΚΟΣ από το Λιβάδι Ολύμπου. Ηταν από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ στον Ολυμπο, και τάχθηκε στο πλευρό του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του. Πήρε μέρος στις μάχες του Σαραντάπορου, Αλιάκμονα, Πέτρας και σε άλλες. Για την πατριωτική δράση του, μετά την Απελευθέρωση, το 1946 πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία ως το 1948.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη προσφέρει 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Σήμερα, 15 Δεκέμβρη, κλείνουν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγωνίστρια ΑΝΝΑ ΠΟΛΙΤΟΥ. Ως το τέλος της ζωής της δεν έπαψε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Επί 50 χρόνια πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς αγώνες. Στα Βριλήσσια οι σύντροφοί της δεν την ξεχνούν.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Πάνος Πολίτης, Σοφία Τσάγγα και Μαρία Πέρου προσφέρουν 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 15 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του η αδερφή του Μαρία προσφέρει 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των πατριωτών που έπεσαν στους αγώνες για καλύτερες μέρες, ο Ανδρέας Σαραντόπουλος, συνταγματάρχης ε.α., αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και η γυναίκα του Μαρία, επίσης αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Απόστολος Ξυγκάκης
* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ προσφέρουμε 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο σύζυγος Τρ. Τριανταφύλλου

Τα παιδιά Σωκράτης - Ευανθία

* * *

Φωτ.

Η Μαίρη Σταθάκου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας στη μνήμη των αγωνιστών κομμουνιστών: ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΥ (φωτογραφία), ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΒΑΝΤΗ, ΑΝΔΡΕΑ και ΦΡΟΣΩΣ ΓΕΡΟΥΚΗ, ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ, ΔΑΝΟΥ ΒΕΛΛΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, ΚΙΚΗΣ ΔΡΟΣΟΥ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (Σωτήρη) και 4 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΦΡΟΣΩΣ Δημητριάδου - ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (Γεωργίας), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παιδείας Ηλιούπολης.

Χαρίκλεια Μαραγκάκη - Θόδωρος Καλάφτης

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αδελφών μο, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ (φωτογραφία) ο οποίος πέθανε στις 29 Μάη 1988. ΑΝΤΩΝΗ, ο οποίος πέθανε στις 21 Φλεβάρη 1994, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΚΟΣΚΙΝΑ, η οποία πέθανε στις 13 Ιούνη 2001, προσφέρω 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Χαλανδρίου.

Αφροδίτη Κοκκινά