Τίμησαν τα 150χρονα από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν
Παρασκευή 24 Απρίλη 2020

Από τη συμβολική κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας εκ μέρους του ΚΚΡΟ
ΜΟΣΧΑ.--

Οι κομμουνιστές της Ρωσίας και άλλων χωρών της πρώην ΕΣΣΔ τίμησαν την Τετάρτη τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν. Με δεδομένες τις συνθήκες καραντίνας, ειδικά στη Ρωσία, πραγματοποιήθηκαν τηλεδιαλέξεις, αλλά και καταθέσεις στεφάνων σε διάφορες πόλεις. Στη Μόσχα, στο Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία, κατέθεσαν στεφάνι αντιπροσωπεία της ηγεσίας και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παρά τις αποστάσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων στο Μαυσωλείο, ο ηγέτης του ακροδεξιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, βρήκε την ευκαιρία και ζήτησε να συλληφθεί η αντιπροσωπεία του ΚΚΡΟ, με την πρόφαση ότι «όλοι πρέπει να τηρούν την καραντίνα».

Στη γενέτειρα του Λένιν, Ουλιάνοφσκ, το υπουργείο Τεχνών και Πολιτιστικής Πολιτικής ανακοίνωσε τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου.

Συμβολικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως από το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας στο πρώην Λένινγκραντ (νυν Αγία Πετρούπολη), όπου κατατέθηκαν ανθοδέσμες σε πολλά μνημεία του ηγέτη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και μεταδόθηκαν εκπομπές μέσω του διαδικτύου, με αναφορές στα ιστορικά γεγονότα του Κόκκινου Οκτώβρη, στις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, αλλά και στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι από την καπιταλιστική παλινόρθωση και μετά.