Ενωμένοι ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας

Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001

Η πολιτική που καταδικάζει την Παιδεία στη μιζέρια με τις μειωμένες δαπάνες από τον προϋπολογισμό του 2002 και που θέλει τον εκπαιδευτικό υποταγμένο, βρέθηκε στο στόχαστρο εκπαιδευτικών και γονιών, που χτες συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας συναποφάσισαν την πραγματοποίηση της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας, με κύρια αιτήματα να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, αύξηση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση, ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, άμεση κάλυψη των κενών διδακτικού προσωπικού στα σχολεία. Οπως επισημαίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί, ενώ ολοκληρώνεται το πρώτο τετράμηνο, τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα τα σχολεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (αγγίζουν τις 2.000 τα κενά σε εκπαιδευτικούς), ενώ οι γονείς συνεχίζουν να ξοδεύουν άλλον ένα προϋπολογισμό για την Παιδεία από την τσέπη τους. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις δαπάνες για την Παιδεία, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, σε ανακοίνωση που κυκλοφορούσε στη χτεσινή συγκέντρωση, σημειώνει ότι «βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Πολύ περισσότερο, που η χρόνια υποχρηματοδότηση της Παιδείας στη χώρα μας, η οποία καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στην Ευρώπη, έχει συσσωρεύσει σωρεία άλυτων προβλημάτων που διαρκώς μεγαλώνουν».

Διαδήλωση σήμερα στον Πειραιά

Απαιτώντας βιβλία, εργαστήρια, σχολεία, ειδικότητες, εκπαιδευτικούς, οι μαθητές του Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 18 του Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, πορεία από την πλατεία Κοραή στο υπουργείο Ναυτιλίας, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Πειραιά.