ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ, ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα
Παρασκευή 15 Μάη 2020

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε χτες από τον Σύλλογο Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου, στο φόντο των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των εν λόγω καλλιτεχνικών σχολών. Οι σπουδαστές διαμήνυσαν ότι δεν είναι ατομική ευθύνη του κάθε σπουδαστή ή του κάθε σχολάρχη οι όροι με τους οποίους θα ανοίξουν από τη Δευτέρα οι σχολές.

Σύμφωνα με τους σπουδαστές, στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη δεν δεσμεύτηκε για τίποτα από αυτά που ζητάνε, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολών, αντίθετα τους παρέπεμψε στο υπουργείο Ανάπτυξης, επικαλούμενη το ότι οι σχολές είναι ιδιωτικές.

Οι σπουδαστές ζητάνε:

Τα θεωρητικά μαθήματα που έχουν γίνει αυτό το διάστημα να θεωρηθούν διδαγμένα. Αναπλήρωση των πρακτικών μαθημάτων σε δύο φάσεις, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Για τους τελειόφοιτους Μάη και Ιούνη να πραγματοποιηθούν εξαγωγικές εξετάσεις εντός Ιούλη, βασισμένες στη διδαχθείσα ύλη. Για το 1ο και το 2ο έτος το διάστημα Σεπτέμβρη - Οκτώβρη με εσωτερική εξέταση και αξιολόγηση από τον καθηγητή.

Στις σχολές χορού να ληφθεί υπόψη η προστασία του σώματος των σπουδαστών. Φυσικοθεραπευτές σε όλες τις σχολές.

Για τη Σχολή Σταυράκου να υπάρξει μέριμνα για την πρόσβαση στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αντιστοίχηση των διδάκτρων με τις ώρες τηλεκπαίδευσης και αναπλήρωσης, να μην υπερβούν το προκαθορισμένο κόστος και να παραταθεί ο χρόνος απόδοσής τους.

Αμεσα μέτρα στήριξης για τις σχολές που δεν συνέχισαν με κανέναν τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέτρα εδώ και τώρα για τη στήριξη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Να ανέβει άμεσα η κρατική χρηματοδότηση, να αναβαθμιστούν οι χώροι της, να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό.