Οι μετανάστες εργάτες του κλάδου δίνουν δύναμη στη δύναμή τους

GONDAL AKRAM JAVED, μετανάστης εργάτης στις επιχειρήσεις «Ζούρα»

Σάββατο 23 Μάη 2020 - Κυριακή 24 Μάη 2020

Από την πρόσφατη σύσκεψη του Συνδικάτου με μετανάστες εργάτες στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα
Σημαντική υπόθεση για εμάς, τους μετανάστες εργάτες του κλάδου, ήταν η επίμονη προσπάθεια που έκανε το Συνδικάτο ώστε να οργανώσει συναδέλφους εργάτες γης μετανάστες.

Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, όπως απλήρωτη εργασία, μη καταβολή ενσήμων, Δώρων και αδειών, με επιθέσεις τρομοκρατίας των εργοδοτών, των ναζιστών της ΧΑ κ.ά., οι μετανάστες εργάτες βρήκαμε στο κλαδικό Συνδικάτο το στήριγμά μας.

Μετανάστες που αντιλαμβανόμασταν την ανάγκη οργανωμένης και ενιαίας πάλης απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, βοηθήσαμε το κλαδικό Συνδικάτο να υπερνικήσει και τα εμπόδια επικοινωνίας λόγω διαφορετικής γλώσσας. Μαζί με τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου μπήκαμε σε σπίτια συναδέλφων μας μεταναστών, πήγαμε στα χωράφια και μέσα στους χώρους δουλειάς, στα θερμοκήπια, για να τους επισκεφτούμε, να τους γνωρίσουμε, να αποκτήσουμε επαφές. Βοηθήσαμε να βγουν ανακοινώσεις του Συνδικάτου στις γλώσσες καταγωγής των συναδέλφων μεταναστών, μαζί με την ανάδειξη των προβλημάτων και των αιτιών τους, προτάξαμε μια σειρά αιτήματα και διεκδικήσεις. Ταυτόχρονα, το κλαδικό Συνδικάτο προχώρησε σε παρεμβάσεις στους εργοδότες για διάφορα προβλήματα.

Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα, πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι μετανάστες εμπιστεύτηκαν το Συνδικάτο, άρχισαν να νιώθουν στην πράξη τη σημασία ενίσχυσής του, της κοινής πάλης μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους μας. Εκατοντάδες μετανάστες συμπλήρωσαν αιτήσεις εγγραφής στο Συνδικάτο στον Μαραθώνα, στο Κάτω Σούλι, στο Κορωπί, στα Μέγαρα, στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι. Στις περασμένες εκλογές του Συνδικάτου, το Μάη του 2017, ψήφισαν περίπου 800 εργάτες γης με καταγωγή κυρίως από Πακιστάν και Ινδία.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν εκλεγεί από τους μετανάστες εργάτες γης επιτροπές του Συνδικάτου σε μια σειρά περιοχές. Την Παρασκευή 29/5 θα γίνει συνέλευση στην περιοχή των Μεγάρων με μετανάστες που δουλεύουν σε φυτώρια, εκκολαπτήρια και πτηνοτροφεία. Η συνέλευση θα καταλήξει στην εκλογή Επιτροπής Μεταναστών του Συνδικάτου στην περιοχή. Αντίστοιχη πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής έχει προγραμματιστεί και με τους μετανάστες εργάτες γης στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.