Με το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας
Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020

Από τη χθεσινή συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, την Παρασκευή, με το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντώνης Αντανασιώτης, επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκ μέρους του προεδρείου της Ενωσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Χρ. Σεβαστίδης, και ο γραμματέας της, Π. Μποροδήμος.

Οι εκπρόσωποι του προεδρείου της Ενωσης έθεσαν στον Γενικό Γραμματέα το σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας να διεξαχθούν άμεσα αρχαιρεσίες στην Ενωση, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της και να μην υπάρξει διορισμός προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο, όπως απαράδεκτα μεθοδεύεται από ορισμένα μέλη της διοίκησης της Ενωσης σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Η θέση του προεδρείου είναι πως θα πρέπει να παραταθεί η θητεία της σημερινής διοίκησης, όπως συμβαίνει σε μια σειρά από Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συλλόγους, μέχρι την - το ταχύτερο δυνατό - διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημά τους και ενημέρωσε ότι το Κόμμα έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.