ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στη μάχη των αρχαιρεσιών με στόχο την ενίσχυση της οργάνωσης και της πάλης
Τρίτη 2 Ιούνη 2020

Από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κλαδικού Συνδικάτου
Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή νέων εργατών και μεταναστών, εκπρόσωποι των οποίων μετέφεραν τις σκληρές συνθήκες μέσα στις οποίες δουλεύουν, με την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία των εργοδοτών να «σπάνε κόκαλα», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

Μέσα στις αγωνιστικές αποφάσεις της συνέλευσης απέναντι στην αντεργατική επίθεση ήταν αυτή για συμμετοχή στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 11 Ιούνη, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του κλαδικού Συνδικάτου.

Στην εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρός της, Γιάννης Σχινάς, έγινε εκτενής αναφορά στην τρίχρονη δράση του Συνδικάτου, αλλά και στην παρέμβασή του στις νέες δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στη διακίνηση των προϊόντων, στα φυτώρια, σε θερμοκήπια και χωράφια, όπου κατά βάση δουλεύουν μετανάστες.

Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, όπως τονίστηκε και εισηγητικά, γίνεται ακόμα πιο αναγκαία στο φόντο της επιτάχυνσης της καπιταλιστικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η ισχυροποίηση του Συνδικάτου μας είναι ο δικός μας μονόδρομος. Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Συγκροτούμε Επιτροπές του Συνδικάτου, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, για άμεση και ενιαία απάντηση στην επίθεση που ήδη δεχόμαστε», υπογραμμίστηκε.

Παίρνοντας το λόγο και μεταφέροντας πείρα από τη δράση του Συνδικάτου, και οι υπόλοιποι ομιλητές τόνισαν ότι οι αρχαιρεσίες του είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί με όλες τις δυνάμεις, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη μάχη για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων μέσα στις νέες δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν η κρίση και η αντεργατική επίθεση.