ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποίηση για την καθαριότητα των σχολείων
Πέμπτη 4 Ιούνη 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας (Μαράσλειο) έκαναν την Τρίτη ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Γονέων, σχολικές καθαρίστριες, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας, που είχαν κηρύξει και στάση εργασίας. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Μπορμπότης.

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για τα ζητήματα Παιδείας και απέσπασαν δέσμευση για σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, «παραμένει αναπάντητο από τους αρμόδιους το ερώτημα που δημόσια έθεσε το Σωματείο σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που διαθέτουν οι δήμοι στο νησί για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά μας θα βρίσκονται σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται αυτοί οι συνάδελφοι. Υπάρχουν ελάχιστοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων με μόνιμες θέσεις εργασίας. Στην πλειονότητά τους δουλεύουν με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου με εξευτελιστικούς μισθούς».

Ετσι, απαιτήθηκε η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των συμβάσεων, ώστε να καλύπτονται τα διευρυμένα ωράρια που απαιτούνται σήμερα και να διπλασιαστεί η αμοιβή που λαμβάνουν οι εργαζόμενες. Ταυτόχρονα, επειδή ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τα σχολεία τότε θα λειτουργούν κάθε μέρα, απαιτήθηκε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μετατραπούν οι υπάρχουσες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας.