ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τα κέρδη τους καταστρέφουν τη ζωή μας και το περιβάλλον

Μαζικές συγκεντρώσεις σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα

Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020

ΛΑΡΙΣΑ
Με σύνθημα «Τα κέρδη τους καταστρέφουν τη ζωή μας και το περιβάλλον», δεκάδες εργατικά σωματεία, σύλλογοι αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που έγιναν την Παρασκευή σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, σημαδεύοντας τον ορατό ένοχο της καταστροφής του περιβάλλοντος, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ξεχωριστή και μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας ειδικά σε Καρδίτσα και Βόλο, όπου πίσω από τα πανό και τις πικέτες των φοιτητικών συλλόγων και των 15μελών των σχολείων, έστειλαν το μήνυμα πως «αξίζουμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε σε περιβάλλον υγιεινό και ασφαλές για μας και τις οικογένειές μας».

Μετά από ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και στέκια νεολαίας, οι συγκεντρώσεις της Παρασκευής αποτέλεσαν ένα σημαντικό σταθμό στον αγώνα που δίνουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλίας ενάντια στο έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων, στα σχέδια που προβλέπουν την παράδοση των βουνοκορφών των Αγράφων στους επιχειρηματικούς ομίλους, στη ρύπανση του Πηνειού ποταμού. Οπως κατήγγειλαν μάλιστα οι μαζικοί φορείς, οι εξελίξεις αυτές έχουν την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων και των δυνάμεών τους στην Τοπική Διοίκηση, που διαμορφώνουν και εφαρμόζουν όλο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

ΒΟΛΟΣ
Ταυτόχρονα, με βάση και τις διαθέσεις του κόσμου έγινε φανερό πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που οργάνωσαν τις δράσεις της Παρασκευής έχουν αποδείξει ότι δεν θυμούνται το περιβάλλον ...μόνο μια φορά το χρόνο, όπως κάνουν υποκριτικά η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, η Τοπική Διοίκηση και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αντίθετα, ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συστατικό στοιχείο της πάλης τους, αφού αφορά τους ίδιους τους όρους ζωής του λαού και της νεολαίας. Ηδη έχει ανακοινωθεί η διοργάνωση μουσικής διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Ιούνη στην πλατεία Παυσιλύπου στην Καρδίτσα, σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Στις κινητοποιήσεις παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των αντίστοιχων Τομεακών Επιτροπών του ΚΚΕ, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».