ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Αγωνιστική υποδοχή στο Σύνταγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Αττικής

Παρασκευή 12 Ιούνη 2020

Στην πύλη της ΛΑΡΚΟ, χτες το πρωί
Σε υπόθεση ολοένα και περισσότερων εργαζομένων και σωματείων εξελίσσεται ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ και το μεγάλο συλλαλητήριο - συναυλία στην Αθήνα αύριο Σάββατο 13 Ιούνη, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν αύριο το πρωί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα. Σε σχετικό κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Κυβέρνηση - ΕΕ οδηγούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην ανεργία, μαραζώνουν 5 νομούς. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται. Από τη μία είναι τα συμφέροντα που υπερασπίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ, όλα τα αστικά κόμματα και μηχανισμοί τους και, από την άλλη, τα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού. Ολοι μαζικά, μαχητικά στην υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ».

Κάλεσμα στις γυναίκες απευθύνει και η ΟΓΕ: «Ενώνουμε τις φωνές μας στο συλλαλητήριο - συναυλία που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, για Συλλογική Σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και στην κινητοποίηση που οργανώνουν το Σάββατο στο Σύνταγμα εκφράζουν, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής κ.ά.

Καθημερινή παρουσία στην πύλη

Παράλληλα με την προετοιμασία της μαζικής καθόδου στην Αθήνα, καθημερινή είναι και η παρουσία αντιπροσωπειών από Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και κυρίως στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, μεταφέροντας τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα, που συνεχίζεται εδώ και έξι μήνες.

Χτες το μεσημέρι, στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και συνδικάτων της δύναμής του, δηλώνοντας ότι συνάδελφοί τους από κάθε περιοχή της Φθιώτιδας θα βρεθούν στο πλευρό τους. «Δηλώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα σας και ότι θα είμαστε στο πλευρό σας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, όπως κάναμε σε κάθε σας κινητοποίηση όλους αυτούς τους μήνες, που παλεύετε ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και τις ζωές σας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Τόνισε, επίσης, ότι «η δική σας συμμετοχή και η μαζική παρουσία εργαζομένων στο πλευρό σας θα αποτελέσοτν εφόδιο στη διεκδίκηση των αιτημάτων του αγώνα σας για ακύρωση της εκκαθάρισης και αποτροπή των σχεδίων για ιδιωτικοποίηση ή και για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Μόνο ο αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων μπορούν να αποτρέψουν τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να σταθούν εμπόδιο στις προσπάθειες διάσπασης».

Οι εξορμήσεις των Σωματείων στα χωριά της περιοχής θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί και η έκφραση αλληλεγγύης, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει επίσκεψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας από αντιπροσωπεία Συνδικάτων της Αθήνας.

Αναχώρηση λεωφορείων

Για την κινητοποίηση στην Αθήνα, τα Σωματεία της περιοχής δρομολογούν λεωφορεία με τα εξής δρομολόγια: Από τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ και τη Λάρυμνα, στις 7.30 π.μ. Από το Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Παύλο Βοιωτίας, το Ακραίφνιο και το Κάστρο στις 7.45 π.μ. Από τα μεταλλεία του Αη - Γιάννη και το χωριό Λούτσι στις 7.30 π.μ. και από το Κόκκινο στις 7.40 π.μ.

Για τις 6 το πρωί έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λαμία (πάρκο Τσαλτάκη). Στις 6.45 π.μ. από την Αμφισσα και στις 7 π.μ. από την Ιτέα, ενώ στις 8 π.μ. θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία από τη Λιβαδειά και τη Θήβα.

Από την Εύβοια η αναχώρηση των λεωφορείων έχει προγραμματιστεί για τις 7 το πρωί από τα χωριά γύρω από τα μεταλλεία, στις 7.30 π.μ. από τα Ψαχνά και τη Νέα Αρτάκη και στις 8 π.μ. από το Πάρκο «Βούρκος» της Χαλκίδας.