ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001

ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΘΩΜΑΪΔΗ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ο γιος του Αρης Ιωαννίδης, συμμετέχοντας στην Οικονομική Εξόρμηση πρόσφερε ως δεύτερη δόση 15.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων και αξέχαστων αγωνιστών γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, καθώς επίσης και στη μνήμη του πολυαγαπημένου, αδικοχαμένου και αξέχαστου γιου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ -ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΙΑΚΑ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Mαγνησίας 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση. Αιώνια η μνήμη τους.

Ευδοκία Μαυρίδου-Ζιάκα

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 21 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που έφυγε στα 60 χρόνια του, για πάντα για το μακρινό ταξίδι χωρίς γυρισμό, ο αγαπημένος αδελφός ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ. Λες και ήταν χτες. Διότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σφιχτά δεμένο στην καρδιά μας αυτό το παλικάρι, το οποίο από μικρό παιδί έπεσε στη βιοπάλη όταν ήρθε με τους γονείς μας από την προσφυγιά. Οργανώθηκε από τα 16 χρόνια του στη θρυλική ΟΚΝΕ. Στην Κατοχή πολέμησε τους κατακτητές ως αντάρτης του ΕΛΑΣ στα βουνά και στους κάμπους.

Μετά την Απελευθέρωση ως «ανταμοιβή» για την πατριωτική δράση του διώχτηκε, βασανίστηκε. Επειτα από όλα αυτά κλονίστηκε η υγεία του. Δε λύγισε όμως. Μέσα από τα Νοσοκομεία, με κλονισμένη υγεία και με αιμοπτύσεις, στη βαθιά παρανομία, στάθηκε μπροστάρης στους αγώνες ως μέλος του ΚΚΕ, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό και την ειρήνη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του, τα αδέρφια του Βαρβάρα, και η οικογένεια Σωτ. Ματθαίου προσφέρουν 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ, στην ΚΟ Θεσσαλονίκης για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των συγγενών και συγχωριανών μας, οι οποίοι «έπεσαν» στη διάρκεια του εμφύλιου: ΘΕΟΤΟΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΤΣΙΔΗ, ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και στη μνήμη των αγωνιστών: ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΑΤΣΙΔΗ και ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΠΤΖΙΔΗ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αιγάλεω, 100.000 δρχ.

Δημοσθένης, Μπάμπης Καλτζίδης, Φώτιος, Εμμανουήλ

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΥ (Διαμαντή) προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης 10.000 δρχ.

Υπαπαντή Βλάχου

* * *

Ο Νίκος Ζ. Βασιλάκης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης 30.000 δρχ. στη μνήμη του εθνικού ήρωα ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ και του ΣΤΡΑΤΗ ΠΕΡΓΑΛΙΔΗ, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος πέθανε στην Ασφάλεια έπειτα από φρικτά βασανιστήρια.

* * *

Φωτ.

Στις 3 Γενάρη κλείνουν 4 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας ΜΑΡΙΝΑΣ ΨΗΜΜΕΝΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, ως δεύτερη δόση, 60.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τάκης και Ευγενία Ψημμένου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μας ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 20.000 δρχ.

Χρήστος Θωμαΐδης - Μαρία Θωμαΐδη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος και ΑΝΝΑΣ ΑΞΙΩΤΗ, η Μαρία και η Τασία Μητροφάνη προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Αχαρνών, 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αετόπουλων αδελφών μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΡΟΜΙΧΑΛΗ, που σκότωσαν οι Αγγλοι του Σκόμπι στις 27 Δεκέμβρη 1944, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ν. Κουτρομιχάλη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ. Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο γιος του Τάσος

* * *

Ο Αγγελος Κουτσούλης προσφέρει 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου στη μνήμη των Επονιτών από τη Μεσσηνία: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΒΑΛΕΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΡΗ, ΜΙΜΗ Η.ΣΠΗΛΙΩΤΗ, ΕΡΡΙΚΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ, ΣΠ. ΤΣΑΚΑΛΗ, ΜΠΟΥΜΠΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη όλων των πατριωτών, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για να ριζοβολήσει στην πατρίδα μας ο σοσιαλιστικός πολιτισμός. Ο Αγγελος Κουτσούλης προσφέρει άλλες 5.000 δρχ. στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η. ΣΠΗΛΙΩΤΗ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.