Κινητοποιήσεις για την ανάκληση απολύσεων
Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Tasty»
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Tasty», διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους. Ο εργαζόμενος που βρέθηκε στο στόχαστρο συμμετείχε ως υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο εργοστάσιο. Την Παρασκευή, τρίτη μέρα της απεργίας, η εργοδοσία κατέθεσε μία ακόμα αγωγή εναντίον της, ενώ κάλεσε και την αστυνομία στο χώρο προσπαθώντας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων.

Την υποστήριξή του στην απεργία των εργαζομένων στην «Tasty» εκφράζει το ΠΑΜΕ. Χαιρετίζει «την αγωνιστική και παλικαρίσια στάση» των εργαζομένων, «που δίνουν τη μόνη απάντηση που καταλαβαίνει η εργοδοσία: Ενωτικό, συλλογικό και αποφασιστικό αγώνα».

«Η πολυεθνική, θορυβημένη από την αγωνιστική στάση των εργαζομένων και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάδελφο που απέλυσε, προσπαθεί με λυτούς και δεμένους να βάλει εμπόδια στη συλλογική δράση», σημειώνει το ΠΑΜΕ και σχολιάζει πως τα δικαστήρια «έσπευσαν να εκδικάσουν μέσα σε λίγες ώρες» τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας. Την ίδια ώρα, η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία «σαν προσωπικό της μπράβο, για να "διασφαλίσει" τη διαδικασία διακίνησης των προϊόντων από το εργοστάσιο στον Αγιο Στέφανο».

«Η προκλητική ασυδοσία της εργοδοσίας πατά στην απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης, που δίνει γην και ύδωρ στα αφεντικά, ενώ στέλνει τις δυνάμεις καταστολής σε κάθε τους κάλεσμα. Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει τα δικαστήρια σε παράρτημα του ΣΕΒ, όπου 99 στις 100 απεργίες κρίνονται "παράνομες"», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα, τις απολύσεις των φυλάκων στην εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας «Νηρέας», προκειμένου να ανατεθεί η φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία, καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων «Νηρέα» νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Το Σωματείο καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22/6 στον Αστακό.