ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ»
Ξηλώθηκε το ταβάνι και τραυματίστηκε εργαζόμενη!
Παρασκευή 26 Ιούνη 2020

Τμήμα του σαθρού ταβανιού αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι της εργαζόμενης
Τους πολλαπλούς και πολύπλευρους κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία από τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία ήρθε να επιβεβαιώσει το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», όταν συμβασιούχος εργαζόμενη - μία από τους 90 των οποίων λήγει η σύμβαση στις 30 Ιούνη - μπήκε στην αποθήκη του νοσοκομείου που βρίσκεται δίπλα στο ξυλουργείο για να πάρει υλικό και... της ήρθε το ταβάνι στο κεφάλι!

Συνάδελφοί της τής έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου και διαγνώστηκε με κάκωση αυχένα.

Σε ανακοίνωσή της για το γεγονός, η ΔΑΣ Εργαζομένων στο Νοσοκομείο καταγγέλλει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου «αδιαφορεί επανειλημμένα για την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του νοσοκομείου».

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει πολλαπλά έγγραφα σχετικά με την ακαταλληλότητα των δύο συγκεκριμένων κτιρίων, από τα παλιότερα στο νοσοκομείο, τα οποία λειτουργούν σαν αποθήκη και ξυλουργείο αντίστοιχα.

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, «ακόμα και με μια απλή ματιά φαίνεται πόσο σαθρό είναι το ταβάνι κι ότι τμήμα του έχει υποχωρήσει. Η διοίκηση αντί να ακούσει την αγωνία των συναδέλφων και να σφραγίσει ή να επισκευάσει τα δύο αυτά κτίρια, αδιαφορεί και επιτρέπει εδώ και χρόνια να παίζουν οι εργαζόμενοι κορόνα - γράμματα τη ζωή τους καθημερινά! Ακόμα και μετά το εργατικό ατύχημα δεν έβαλε κόκκινη κορδέλα όπως όφειλε, δεν σφράγισε τα δύο κτίρια, ώστε να μην συμβεί νέο τραγικό γεγονός!».

Η ΔΑΣ απαιτεί: Να σφραγιστούν έστω και τώρα τα δύο κτίρια. Να δοθεί άμεσα λύση για την αποθήκευση του υλικού σε άλλο κτίριο καθώς και τη μετεγκατάσταση του ξυλουργείου. Να αναλάβει πλήρως την ευθύνη της η διοίκηση για το εργατικό ατύχημα, να το δηλώσει ως τέτοιο και να αναλάβει όλα τα έξοδα που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας της εργαζόμενης. Να διερευνηθεί αν όλα τα κτίρια κρίνονται κατάλληλα να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους και να κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κτιρίου. Να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα στο θεσμικό πλαίσιο για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων του νοσοκομείου. Να προσληφθεί μόνιμος ιατρός Εργασίας. Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.