Μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα
Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020

Μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, έκανε η ΚΝΕ το απόγευμα της Παρασκευής, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών. Μέλη της Οργάνωσης μοίραζαν την ανακοίνωση της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα και διακινούσαν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. Παραβρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον χώρο στήθηκε μικροφωνική απ' όπου ακούγονταν τραγούδια και συνθήματα, αλλά και έκθεση με ταμπλό, με τις θέσεις της ΚΝΕ για το θέμα των ναρκωτικών, καθώς κι ένας «τοίχος» όπου οι περαστικοί, μετά από τη συζήτηση με τα μέλη της ΚΝΕ, κολλούσαν αυτοκόλλητα κι έγραφαν σκέψεις για το θέμα της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες του, άφηναν το δικό τους μήνυμα.

Στα ταμπλό της έκθεσης παραθέτονταν στοιχεία για την αύξηση της χρήσης μέσα στην περίοδο της καραντίνας, για τα φθηνά ναρκωτικά που διοχετεύτηκαν στη φάση της προηγούμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγια του Βάρναλη που αναδείκνυαν ότι τα ναρκωτικά είναι καταστολή του μυαλού και ότι η ναρκωμένη νεολαία που ψάχνει λύση στη «φυγή» από την πραγματικότητα είναι ακίνδυνη για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. «Στόχος μας η ζωή που μας αξίζει - Δεν βάζουμε τη ζωή μας στο στόχαστρο!» ήταν το καθάριο μήνυμα της ΚΝΕ που αναδείχθηκε.

Στη δράση αυτή στο Σύνταγμα παραβρέθηκε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, που δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στη νεολαία, να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι τη θέλουν με θολωμένο μυαλό, θολωμένη σκέψη και το κεφάλι σκυφτό. Στον αντίποδα να βγει, να αντιπαλέψει την επίθεση στα δικαιώματά της, να οργανώσει την πάλη της, να μπορέσει να γίνει πραγματικά κυρίαρχος της ζωής της.


Η αύξηση που έχουν τα ναρκωτικά και η χρήση, αλλά και η συστηματοποίησή τους τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, όπως έδειξε και η πρόσφατη περίοδος της πανδημίας, είναι ένα έγκλημα το οποίο έχει ονοματεπώνυμο, έχει και ιστορία. Είναι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων, που είναι συνώνυμη με την ανεργία, με την ανέχεια, με την ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, με την ένταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, με την εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης ανάγκης στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Ολα αυτά λοιπόν πρέπει να αντιπαλέψει η νεολαία. Να αντιπαλέψει την πολιτική της ΕΕ, την περιβόητη δήθεν "μείωση της βλάβης", η οποία σημαίνει υποβάθμιση των "στεγνών" προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας, είναι η διάλυση της πρόληψης, είναι η νομιμοποίηση των αντιεπιστημονικών θεωριών διαχωρισμού των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά". Στη νέα γενιά δεν ταιριάζει ούτε να ζει σε ψεύτικους κόσμους, ούτε να ψάχνει τη φυγή από τη σημερινή ανάγκη να παλέψει, να παραιτηθεί. Της ταιριάζει να πιστέψει στη δύναμή της, να αγωνιστεί για μια κοινωνία ανθρώπινη, ελεύθερη από όλα αυτά τα δεινά και τα προβλήματα, που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της».



Ο Ν. Αμπατιέλος