Διαμαρτυρία τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου
Τρίτη 30 Ιούνη 2020

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτίας τυφλών πραγματοποιήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών» στο κάλεσμά της και στη χτεσινή κινητοποίηση απαίτησε: Να πάψουν οι περικοπές θεραπειών, επιδομάτων και συντάξεων τυφλών και αναπήρων. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των τυφλών και των ΑμεΑ από την κρίση και την πανδημία. Θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς για αναπήρους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, η κυβέρνηση αρνήθηκε να δεσμευτεί για την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα αφορά την αναπηρία.

H εκπρόσωπος της ΕΣΚ Τυφλών και μέλος της ΕΕ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Ιωάννα Σταυροπούλου, κατήγγειλε την αντιπροσωπεία της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, καθώς εγκλώβισαν το μεγαλύτερο κομμάτι της συνάντησης στην περικοπή της προσαύξησης του επιδόματος στους δικαιούχους τυφλούς δικηγόρους. Η Ι. Σταυροπούλου κάλεσε το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία του παναναπηρικού συλλαλητηρίου που διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής, στις 9 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.