Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους
Τετάρτη 8 Ιούλη 2020

Από την ΟΒ Κατασκευών στην αυλή του Στεκιού
Συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας της για τους νέους εργαζόμενους, που θα απλωθεί όλο το καλοκαίρι με τίτλο «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές».

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έγινε εκδήλωση της ΟΒ Κατασκευών Αττικής στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Οργάνωσης Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους νέους που συμμετείχαν, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους εργαζόμενους, όπως η τηλεργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εργατικά «ατυχήματα» στον κλάδο κ.ά.

Ξεχώρισαν το θέμα της καπιταλιστικής κρίσης, το πώς αυτή επηρεάζει τις ζωές των νέων, αλλά και ο περιορισμός των διαδηλώσεων. Η συζήτηση κατέληξε στην ανάγκη δράσης μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, στην ανάγκη συσπείρωσης της νεολαίας με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Περιστέρι από τις Εδαφικές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών - Περιστερίου της ΚΝΕ, όπου μίλησε ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συζήτηση ξεχώρισαν το ζήτημα της παρέμβασης των νέων κομμουνιστών ως πρωτοπόρων εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, καθώς και το επίμαχο θέμα των ημερών, που αφορά το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Από την εκδήλωση αναδείχθηκε η αδυναμία του καπιταλισμού να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των νέων στους όρους εργασίας, στην ξεκούραση, στην ψυχαγωγία, στις διακοπές, ενώ μεταφέρθηκαν και παραδείγματα από τη ζωή που απολάμβαναν οι νέοι εργαζόμενοι στο σοσιαλισμό.



Στο Περιστέρι