ΠΟΛΟ
Τίτλος και ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στις γυναίκες
Τετάρτη 8 Ιούλη 2020

Eurokinissi

Τον 7ο σερί τίτλο του στην Α1 γυναικών κατέκτησε ο Ολυμπιακός
Συνεχίζεται η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο πόλο, με τις «ερυθρόλευκες» να νικούν τη Βουλιαγμένη και στον δεύτερο τελικό της Α1, με 11-9 στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, να κάνουν το 2-0 στη σειρά και να κατακτούν τον τίτλο για 7η συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα ο Ολυμπιακός έπιασε τη Βουλιαγμένη στην κορυφή της λίστας των κατακτήσεων με 11.

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει, ο δεύτερος εξελίχθηκε σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και μόνο προς τα τέλη της 3ης περιόδου κατάφερε ο Ολυμπιακός, μετά από ένα ξέσπασμα, να αποκτήσει προβάδισμα νίκης (9-5). Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη έκανε την ύστατη προσπάθεια να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου και μείωσε σε 9-7, οι φιλοξενούμενες όμως άντεξαν στην πίεση και διαφύλαξαν το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-5, 5-9, 9-11

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 1, Ρακιντζή 1, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 2, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα 1, Κότσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λάβι, Μουστακαρία, Καϊάφα.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 3, Κρίστμας 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Δούλη, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου 1, Σιούτη.