ΚΩΣΤΑΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ
Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τα χιλιάδες λουκέτα
Τετάρτη 8 Ιούλη 2020

Ο αυτοαπασχολούμενος Κώστας Τηλιγάδης, γενικός γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών, μίλησε για τον καθημερινό αγώνα των αυτοαπασχολούμενων ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν. «Η αδιέξοδη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και η πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το σύστημα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα χιλιάδες λουκέτα, που έχουν στείλει αμέτρητους αυτοαπασχολούμενους στο στρατόπεδο της ανεργίας», τόνισε.

Κατήγγειλε πως οι «εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενίσχυσης και χρηματοδότησης ελάχιστους μπορούν να αγγίξουν, και όσοι πήραν κάποια ψίχουλα, αυτά εξατμίστηκαν μπροστά στις πόρτες της εφορίας και των άλλων ταμείων. Αν ήθελαν να δώσουν πραγματική βοήθεια θα έδιναν, όπως έδωσαν στους μεγαλοκαναλάρχες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους, στην "Aegean", όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες».

Ειδική αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπλοκαριστεί. «Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό, οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο», είπε χαρακτηριστικά.