Συνεχίζεται η αλληλεγγύη για να μην μπουν στο γύψο οι διαδηλώσεις
Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020

Από τη διαμαρτυρία στο Μεξικό
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό πραγματοποίησε την Πέμπτη το ΚΚ Μεξικού, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, με τον νόμο που έφερε, να θέσει εμπόδια στη λαϊκή - εργατική διαμαρτυρία. Εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του στο ταξικό εργατικό κίνημα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚ Μεξικού επέδωσε στον Ελληνα πρέσβη επιστολή - καταγγελία με την οποία σημειώνει: «Ο νόμος καταφέρεται ενάντια στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα από το εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του, που πάντα ήταν το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την κρατική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, την καταστολή που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, εφάρμοσαν.

Καταδικάζουμε εδώ στο Μεξικό σε όποιον χώρο μπορούμε αυτά τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΠΑΜΕ, στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, που με την κινητοποίησή τους θα βάλουν φρένο σε αυτήν την προσπάθεια. Επίσης, ως ΚΚ Μεξικού στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο ΚΚΕ, σε όλες του τις δράσεις, για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στη διαμαρτυρία και την απειθαρχία ενάντια στην αδικία. Προλετάριοι όλων των χώρων ενωθείτε!!!».