Αλληλεγγύη με τους νέους όλου του κόσμου

Εκδήλωση-καλωσόρισμα για τους αντιπροσώπους της Κούβας, της Ουκρανίας και της Ινδίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη

Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001

«Αλληλεγγύη με τους νέους του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό». Το μήνυμα αυτό έστειλαν το βράδυ της Πέμπτης οι νέοι κομμουνιστές από τις ΤΟ του ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ, που διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, με τους αντιπροσώπους από την Κούβα, την Ουκρανία και την Ινδία. Το καλωσόρισμα εκ μέρους της ΚΝΕ έκανε η Αθηνά Τσάμη. Στη συνέχεια για τους μεγάλους αγώνες στο Νησί της Επανάστασης έκανε λόγο ο Χούλιο Μαρτίνες Ραμίρες, β΄ γραμματέας της ΚΝ Κούβας. «Βρισκόμαστε μόλις 90 μίλια από τις αμερικανικές ακτές και έχουμε καταφέρει εδώ και 42 χρόνια να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας. Εχει πετύχει η επανάσταση και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο επαναστατικός χαρακτήρας», σημείωσε, τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ είναι σκληρός και απάνθρωπος. Επισήμανε, επίσης, ότι το 50% του πληθυσμού είναι οι νέοι και επομένως παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική-πολιτική ζωή της χώρας. Ετσι, η Οργάνωση δουλεύει και αγωνίζεται για όλα αυτά που απασχολούν και προβληματίζουν τη νεολαία.

Ο Αντρέι Πολίτ, γγ της ΚΝ Ουκρανίας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Ουκρανία, στην οποία, όπως είπε, τα πράγματα είναι οξυμένα σε σημείο που να μην μπορείς να αναφερθείς στον κομμουνισμό. Εκεί, όπως είπε, δραστηριοποιούνται φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ οι οργανώσεις των κομμουνιστών αναγκάζονται να δουλεύουν μυστικά, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να εκδιωχθούν από το σχολείο, τη σχολή, τη δουλιά τους. Η κατάσταση όμως σε άλλες περιοχές είναι διαφορετική και η δράση της Οργάνωσης μεγάλη. Δραστηριοποιείται και συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές, εκλέγοντας στις προηγούμενες 2 βουλευτές, ενώ στα τοπικά συμβούλια έχουν περίπου 80 εκπροσώπους.

«Γνωρίζουμε τους αγώνες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στη χώρα μου έγιναν μεγαλειώδεις αγώνες και από τη νεολαία για να κατακτηθεί η ανεξαρτησία μας. Χιλιάδες ήταν οι αγωνιστές που πέθαναν γι' αυτή αλλά τελικά την κερδίσαμε», είπε στη συνέχεια ο Σίνχα Τάπας, γγ της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Νέων Ινδίας. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση της χώρας του είπε ότι βρίσκεται κάτω από την κηδεμονία των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η «παγκοσμιοποίηση» επιτίθεται ενάντια στα δικαιώματα της νεολαίας. Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πλήττει τους νέους της χώρας του είναι η ανεργία, όπως σημείωσε.

Στη δράση της ΠΟΔΝ, αλλά και στην απόφαση να πραγματοποιηθεί το επόμενο συνέδριό της στην Αβάνα το 2003, αναφέρθηκε ο Χουάν Κάρλος Φρομεντά.

Οι εκπρόσωποι από την Κούβα απάντησαν, επίσης, και για τις αντεπαναστατικές ενέργειες που υποκινούνται από τους Αμερικανούς στην Κούβα. Ανέφεραν ότι έχουν γίνει πάνω από 600 προσπάθειες δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο, όπως και άλλων στελεχών. Εγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις σε λιμάνια, σε περιοχές της Κούβας. Εχουν ρίξει μικρόβια και επιδημίες στη χώρα, ενώ σημείωσαν ότι πάνω από 100 παιδιά πέθαναν από αιμοραγικό πυρετό. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι Αμερικανοί κόπτονται για την τρομοκρατία, όπως είπαν, τονίζοντας ότι η Αμερική κρύβει ότι η τρομοκρατία ξεκινά από τους ίδιους τους Αμερικανούς.