Μαθητικό Street Event της ΚΝΕ στα Γιάννενα
Πέμπτη 16 Ιούλη 2020

Μαθητικό Street Event της ΚΝΕ έγινε το Σάββατο στα Γιάννενα, με σύνθημα: «Capitalism means "I can't breathe" - Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη». Οι συζητήσεις φούντωσαν σε κάθε μαθητοστέκι των Ιωαννίνων και το Σάββατο μαθητές από όλη την πόλη συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Το μεράκι, η συντροφικότητα, η δημιουργικότητα, η όρεξη για γνώση αποτέλεσαν βασικά συστατικά της επιτυχίας του. Ξεχώρισε το μουσικό αφιέρωμα για τον Τζ. Φλόιντ και τα γεγονότα στην Αμερική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρχε και στο workshop με τίτλο: «Αυτά γιατί δεν τα μαθαίνουμε στο σχολείο μας;» με πειράματα Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής, όπου οι μαθητές συζήτησαν την πρόταση της ΚΝΕ για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, αλλά και την απάντηση των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την Παιδεία.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση πολιτικού stencil, έκθεση κόντρα στα ναρκωτικά, αλλά και μεγάλο ταμπλό όπου οι μαθητές έγραφαν τι τους κάνει να μην αναπνέουν. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δύο τραγούδια από τον Βαγγέλη από το Μουσικό και μεγάλο hip hop live από τους «PALAIO & FKASDE», «nt_skulos», «Marios» και «Κίνδυνο Θάνατο».

Ακολούθησε την Τρίτη, ένα Εscape Room ανοιχτού χώρου με θέμα: «Βρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού... και ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ», που στήθηκε στο Skatepark και το ραντεβού των μαθητών ανανεώθηκε για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λάρισα στις 17 - 19 Ιούλη.