ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Προεκλογική... «αναρμοδιότητα» για τα Ολυμπιακά έργα

Οι υπουργοί παραπέμπουν ο ένας στον άλλο για την μετά την Ολυμπιάδα «τύχη» της έκτασης

Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000

Αναρμόδιοι να απαντήσουν για το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού και η πρώην αμερικάνικη Βάση Ελληνικού, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δηλώνουν δύο κορυφαίοι και υποτίθεται καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης! Η υπουργός Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής, με απαντήσεις τους σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν προ ημερών στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Ορ. Κολοζώφ, ουσιαστικά δηλώνουν πως δε γνωρίζουν ούτε πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε με ποιες διαδικασίες και ποιος φορέας θα έχει την ευθύνη για την εκτέλεση των έργων που θα γίνουν στην έκταση!

Συγκεκριμένα: Στις 21 Γενάρη ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ με έγγραφό του προς την υπουργό Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη την... παρακαλεί να πληροφορήσει τους βουλευτές ότι το θέμα που θίγεται στην Ερώτηση είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είναι συναποδέκτης της Ερώτησης. Τέσσερις μέρες μετά, στις 25 Γενάρη, η υπουργός Πολιτισμού ενημερώνει τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι «μετά από πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης (σ.σ. πάρθηκε μία μέρα πριν σε σύσκεψη υπό τον Κ. Σημίτη) την ευθύνη υλοποίησης των Ολυμπιακών έργων στο χώρο του Ελληνικού ανέλαβε το ΥΠΕΧΩΔΕ». Ετσι, τους παραπέμπει ξανά στο ΥΠΕΧΩΔΕ, από το οποίο είχαν παραπεμφθεί στην υπουργό Πολιτισμού!

Ακόμα, η Ελ. Παπαζώη στο έγγραφό της, σημειώνει ότι «Στο χώρο του σημερινού αεροδρομίου του Ελληνικού πρόκειται να δημιουργηθούν προσωρινές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα του σόφτμπολ, του μπέιζμπολ, του χόκεϊ, της αντιπτέρισης και της τοξοβολίας, μετά από συνεργασία με τους φορείς που χρησιμοποιούν σήμερα το χώρο και τον Οργανισμό της Αθήνας που έχει την ευθύνη δημιουργίας πάρκου μετά την απομάκρυνση του αεροδρομίου».

Το «κρυφτούλι» των υπουργών δεν είναι άσχετο με την προεκλογική περίοδο, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επιδιώκει να «παγώσει» όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το μοίρασμα της Ολυμπιακής «πίτας» θα ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών... Να θυμίσουμε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους ζητούσαν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εγκαταστάσεων που πρόκειται να γίνουν στην έκταση του αεροδρομίου, τη μεταολυμπιακή τους χρήση, αν τα έργα θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές και ποια είναι η γνώμη του Δήμου Ελληνικού και της Νομαρχίας Αθήνας για το θέμα.