ΣΤΙΒΟΣ - ΜΙΤΙΝΓΚ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»
Τεστ δυνάμεων και επιδόσεων στην Καλαμάτα
Τετάρτη 29 Ιούλη 2020

Eurokinissi

Από τις παρουσίες που ξεχωρίζουν στα «Παπαφλέσσεια» είναι αυτή της Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ
Με αρκετά σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου να δίνουν το «παρών», διεξάγονται σήμερα στην Καλαμάτα τα «Παπαφλέσσεια» αποτελώντας τον επόμενο σταθμό στη δράση για τους Ελληνες αθλητές/τριες του κλασικού αθλητισμού.

Παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού οι αγώνες, που διοργανώνονται από τον Μεσσηνιακό ΓΣ και τον δήμο της πόλης, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αναμένεται μια δυνατή αγωνιστική ευκαιρία για μεγάλη μερίδα Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στην Πάτρα τον επόμενο μήνα.

Σε ατομικό επίπεδο, ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι αυτή της Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 μέχρι τώρα έχει δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στην Καλαμάτα αναμένεται να κυνηγήσει ένα άλμα πάνω από τα 4,60 μ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια διοργάνωση και η παρουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη στα 100 μ. και 200 μ. που με εφαλτήριο τις καλές εμφανίσεις που προηγήθηκαν, μετά την έναρξη της δράσης στον στίβο, επιδιώκει κάτι αντίστοιχο και σήμερα. Η Σπανουδάκη έχει πετύχει φέτος 11.59 στα 100 μ., και 24.28 στα 200 μ., σε μια κούρσα όπου έγινε με λίγο κάτω από 5μ./δ. αντίθετο άνεμο.

Την ευκαιρία για ένα γερό τεστ δυνάμεων ενόψει της συμμετοχής του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα έχει ο Κώστας Δουβαλίδης με τη διπλή παρουσία του στους αγώνες στα 100 και 200 μ.

Στο μήκος γυναικών η Εφη Κολοκυθά μετά τα 6,20 μ. της Καλλιθέας προσδοκά σε επιδόσεις πάνω από τα 6,50 μ., ενώ στους άνδρες ο Αλέξανδρος Περιστέρης θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση του μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, όπου πέτυχε 7,81 μ., που αποτελεί το νέο ατομικό του ρεκόρ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν η Αναΐς Καραγιάννη, αφού βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 100 μ. εμπ. και πλέον βλέπει χρόνους κάτω από το 13.40.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει στις 18.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 20.00.