«Ως την άκρη του κόσμου» στα Αισχύλεια
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Τις επόμενες μέρες ξεκινάνε στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2020». Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις και συναυλίες ξεχωρίζει η παιδική παράσταση «Ως την άκρη του κόσμου» της Μαρίας Παπαγιάννη, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, από την Oμάδα «C for Circus». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μια παιδική παράσταση που αποφασίζει να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Και δίνει έμπρακτα την απάντηση πώς μπορεί ουσιαστικά μια παιδική παράσταση να ασχοληθεί με θέματα όπως ο πόλεμος, η προσφυγιά, ο ξεριζωμός, η απώλεια, το ασυνόδευτο παιδί, και να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά του παιδιού αλλά και του γονιού.

Δύο παιδιά συναντιούνται τη στιγμή που όλος ο κόσμος τους καταρρέει. Ξεκίνησαν από το μηδέν. Παρόλο που φοβούνται, παρόλο που συνέχεια κοιτάνε προς τα πίσω, προς τα εκεί που ήταν κάποτε η πατρίδα τους, αποφασίζουν να προχωρήσουν. Γιατί ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Ηταν η τελευταία δουλειά του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου. «"Γράφε για ό,τι σε καίει", μου έλεγε ο Ρίτσος. Και οι ιστορίες με τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες με κατασπαράζουν. Ετσι γεννήθηκε το "Ως την άκρη του κόσμου", με την Μπαρμπαρόζα και τον Πυξίδα να τολμάνε το αδύνατο», έγραφε ο ίδιος τον περασμένο Οκτώβρη.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία - Ελισάβετ Κοττίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης.