ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτεί ενημέρωση για τα κρούσματα και τεστ για όλους τους εργαζόμενους
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Eurokinissi

Το «κουκούλωμα» των στοιχείων που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού σε μεγάλες τουριστικές περιοχές και στην Αττική, πρακτική που ανταποκρίνεται και στις αξιώσεις των ξενοδόχων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Είναι προκλητικό να ζητάει επίσημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων το κουκούλωμα, την απόκρυψη των στοιχείων στο όνομα της προστασίας του τουρισμού, την ίδια ώρα που από την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως και κατά την περίοδο της καραντίνας, με τις πλάτες της κυβέρνησης έκαναν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο», τονίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. Οπως εξηγεί, το προσωπικό είναι ελάχιστο και αναγκάζεται να δουλεύει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες. Ετσι, ακυρώνεται στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Οσον αφορά την Αττική, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε πελάτες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, «με τους εργαζόμενους να είναι εκτεθειμένοι». Παράλληλα, «γνωστό 5άστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας», στο οποίο δεν έχει καταγραφεί κρούσμα, λειτουργεί ως «ντίλερ ιδιωτικής κλινικής» και προτείνει στους εργαζόμενους «να πληρώσουν από την τσέπη τους το τεστ». Οι ίδιοι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, αφού βρέθηκαν για μήνες «στον πάγο» της αναστολής

«Οι μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της Υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δεν θα περάσουν», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και απαιτεί: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων σε περιοχές και επιχειρήσεις. Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο προχωρά σε ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής του Διοίκησης τη Δευτέρα 24/8, στις 5 μ.μ. στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, 7ος όροφος), με θέματα την οργάνωση κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των αρχαιρεσιών του.