ΑΓΟΡΑ
Το ωράριο των καταστημάτων

Δε θα λειτουργήσουν τελικά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, παρά το αντίθετο αίτημα της ηγεσίας του Εμπορικού Συλλόγου

Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001

Κλειστά θα παραμείνουν τελικά, τα εμπορικά καταστήματα αύριο Κυριακή 30 Δεκεμβρίου παρά τις αξιώσεις που είχαν προβάλει κάποιες οργανώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας σημειώνουμε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών και άλλων καταστημάτων τις επόμενες μέρες.

Για σήμερα Σάββατο 29 Δεκέμβρη τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα 31 Δεκέμβρη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, στις 2 Γενάρη 2002 τόσο τα εμπορικά όσο και τα σούπερ μάρκετ. Για σήμερα Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 6 μ.μ. Επίσης, τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και τη Δευτέρα παραμονή Πρωτοχρονιάς 7 π.μ. - 4 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, για σήμερα Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από 9- 4, τα καταστήματα τροφίμων και τα Σούπερ Μάρκετ 8 -6, τα κρεοπωλεία 10 -6

Τη Δευτέρα 31 του μήνα, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9- 4μ.μ., τα καταστήματα τροφίμων και τα Σούπερ Μάρκετ 8- 5μ.μ. και τα κρεοπωλεία 10- 6μμ.

Αύριο Κυριακή τα καταστήματα θα είναι τελικά κλειστά, με απόφαση του Νομάρχη, που απέρριψε σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου. Κλειστά επίσης θα μείνουν τα καταστήματα, την Πρωτοχρονιά αλλά και στις 2 Ιανουαρίου, επειδή οι υπάλληλοι εργάστηκαν την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου. Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσει το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, να μην ικανοποιήσει το αίτημά τους, για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δ. Δημητριάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Νομάρχη, υποστηρίζοντας ότι «φοβήθηκε να πάρει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης». Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίησή της για το ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την τελευταία Κυριακή του χρόνου και καταγγέλλει τη στάση του ΕΣΘ που, όπως σημειώνει, «εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα τα σχέδια των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών με στόχο την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».