ΠΟΛΟ
Περίπατος Βουλιαγμένης
Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001

Sportidea

Δύσκολα θα χάσει την πρόκριση ο ΝΟΒ
Σχεδόν σίγουρη πρέπει να θεωρείται η πρόκριση της Βουλιαγμένης στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε άνετα των Χανίων με 10-3 στη φάση των προημιτελικών του θεσμού. Η ρεβάνς της 16ης Γενάρη, αναμένεται να είναι τυπικής σημασίας, καθώς η διαφορά των επτά τερμάτων είναι δύσκολο να ανατραπεί από τους Κρητικούς ακόμα και εντός έδρας.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Ρούπακα, σαφώς ανώτερο από το αντίπαλο, πήρε εύκολα το προβάδισμα, αλλά και τη διαφορά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι, με τον Λέιν Μπομπιέν να μη βρίσκεται στην πισίνα, καθώς βρίσκεται στην πατρίδα του δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ και έτσι η διαφορά έφτασε στην πρώτη περίοδο στα τρία τέρματα (4-1). Στη δεύτερη και στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι κράτησαν δυνάμεις για τις... γιορτές, ενώ στην τρίτη η πίεση απέδωσε καρπούς, καθώς από τη μια η εστία τους παρέμεινε ανέπαφη ενώ από την άλλη, οι διάδρομοι που βρήκαν τους έδωσαν μια μεγαλύτερη διαφορά, με έξι τέρματα (8-2). Ο Μάζης ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με τέσσερα γκολ ενώ τα εννιάλεπτα έχουν ως εξής: 4-1, 1-1, 3-0, 2-1.

Τα τέρματα για τη Βουλιαγμένη πέτυχαν οι: Μάζης 4, Αυγουστιαννάκης 2 και από ένα οι Γ.Αφρουδάκης, Μαυρωτάς, Αρόγιο, Μιτελούδης. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Νικολαντωνάκης, Βαμβουνάκης και Πρωτοπαπαδάκης.

Σήμερα διεξάγονται δύο αγώνες που ολοκληρώνουν και την πρώτη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι γηπεδούχοι καθώς το σημαντικό είναι η διαφορά των τερμάτων και όχι απλά η νίκη. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Γλυφάδα (18:00) και ο Εθνικός τη Χίο (19:00). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16 Γενάρη.