«Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας»
Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001

Η Μία Θερμόπολις είναι μια ντροπαλή και ονειροπόλα δεκαεξάχρονη. Μένει στο Σαν Φραντσίσκο και ζει την τυπική καθημερινότητα κάθε συνηθισμένης μαθήτριας.

Μια μέρα μαθαίνει ότι είναι μια αληθινή πριγκίπισσα (ουάου!! τι έκπληξη). Και μάλιστα είναι η μοναδική διάδοχος στο μακρινό ευρωπαϊκό πριγκιπάτο της Γενοβίας.

Η νεαρή Μία το καλοσκέφτηκε (και λέει για όχι, άσχημα θα 'ναι;) και έτσι ξεκινά το δύσκολο ταξίδι της προς το θρόνο. Καημένο κορίτσι παιχνίδια που σου παίζει η ζωή). Ομως, η γοητευτική ηρωίδα μας θα πρέπει να περάσει δοκιμασίες πριν κατακτήσει το θρόνο. Εκεί στη μικρή Γενοβία θα γνωρίσει την αυστηρή γιαγιά της, τη βασίλισσα Κλάρις Ρενάλντι, η οποία θα της παραδώσει μαθήματα για πριγκίπισσες. Οι δυο «γυναίκες» θα έρθουν σε φοβερή σύγκρουση.

Η Μία δε νιώθει έτοιμη να εγκαταλείψει τη φυσιολογική ζωή της. Να αφήσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και να γίνει πριγκίπισσα από τη μια στιγμή στην άλλη για να κυβερνήσει μια μακρινή χώρα. Αλλά, η επίμονη και γοητευτική γιαγιά της η βασίλισσα Κλάρις έχει άλλη γνώμη. Είναι αποφασισμένη να μεταμορφώσει την άμυαλη έφηβο και να την προετοιμάσει για τη βασιλική θέση που δικαιωματικά της ανήκει.

Η κοπέλα πρέπει να πάρει την πιο σοβαρή απόφαση της ζωής της να παραμείνει κοντά στην οικογένεια της ή να αφήσει τα πάντα, προκειμένου να αναλάβει τα δυσβάσταχτα καθήκοντα μιας πριγκίπισσας (ωω!! τι δίλημμα μικρό μου).

Αρχικά φέρεται με δυσπιστία, νιώθει θυμό και γίνεται έξαλλη που η μητέρα της την είχε αφήσει στο σκοτάδι τόσα χρόνια και μια καινούρια συγγενής επιμένει να της αλλάξει τη ζωή. Αλλά σιγά σιγά πείθεται και δέχεται να δώσει μια ευκαιρία στη γιαγιά της (!)

Η Μία κατά τη διάρκεια μιας σειράς κωμικών μαθημάτων περί καλής συμπεριφοράς και σαβουάρ βιβρ αρχίζει να νιώθει πιο σίγουρη για τον εαυτό της και ανακαλύπτει εκπληκτικά πράγματα για το μελλοντικό της επάγγελμα.

Το «Ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας» μια ταινία που ικανοποιεί τις γοητευτικές φαντασιώσεις των νεαρών κοριτσιών (... αλλά και των μεγαλύτερων γυναικών) αφού κάθε κορίτσι κρύβει μέσα του μια «πριγκίπισσα».

(«The Princess Diaries») Ρομαντική κομεντί παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ. Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουέι, Τζούλι Αντριους, Εκτορ Ελίζοντο, Ρόμπερτ Σουόρτζμαν.