ΔΑΣ ΟΤΑ
Να μη γίνουν πειραματόζωα παιδιά και εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

INTIME NEWS

Μέτρα υγειονομικής προστασίας των παιδιών και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που ανοίγουν την 1η Σεπτέμβρη, απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δομών «το μόνο που επισημάνθηκε είναι η προαιρετική χρήση της μάσκας στα παιδιά, η υποχρεωτική χρήση για τους παιδαγωγούς, ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων στους προαύλιους χώρους και η ειδική μέριμνα στη σίτιση. Το γεγονός ότι τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα είναι συγχρωτισμένοι σε μία τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων από 6, 7 έως και 8 ώρες, χωρίς όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και τους όρους υγιεινής, αποτελεί ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και μάλιστα στην τωρινή φάση, όπου έχουμε έξαρση και διπλασιασμό των κρουσμάτων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με τον περασμένο Ιούνη, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, τόσο παιδαγωγικού όσο και βοηθητικού, με ελλείψεις υποδομών, καταλαβαίνουμε ότι δεν διασφαλίζεται η υγεία τόσο των βρεφών, των νηπίων, των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους».

Παράλληλα, η ΔΑΣ χαρακτηρίζει προκλητικό το γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν δημοτικές αρχές που προχωράνε «σε κλείσιμο δομών και απόλυση εργαζομένων. Επιλέγουν συνειδητά να παίξουν το ρόλο του λαγού, διευκολύνοντας την κυβέρνηση στην παραπέρα υποβάθμιση κοινωνικών δομών».

Η ΔΑΣ καλεί τα σωματεία του κλάδου και τους συλλόγους γονέων να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν: