Τα ... διαφημιστικά
Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ κι αυτό πια, με τις (τηλεοπτικές κυρίως) διαφημίσεις αυτές τις γιορτινές μέρες! Ολες οι εταιρίες ξέρουν το καλό μας και, κυρίως, είναι γνώστες του μεγάλου μυστικού της προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας του καθένα μας, που όλως τυχαίως είναι συνυφασμένο με την απόκτηση των προϊόντων τους.

Μάλιστα (αν δεν το έχετε παρατηρήσει), μεγάλος στόχος είναι τα παιδιά, που, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, τους υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» με την αγορά μιας κούκλας ή ενός ρομπότ! Για έλεγχο, ούτε λόγος. Ποιος να τον κάνει;

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, τσάμπα κοπιάζουν. Μπορεί να υπάρχει υπερ-πληθώρα προσφοράς και όλοι να ευελπιστούν σε ένα τμήμα του περίφημου 13ου μισθού. Τι να πρωτοπρολάβει, όμως, κι αυτός; Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το δώρο κυρίως τα ...μπαλώματα της χρονιάς καλύπτει.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ, να μην ανησυχείτε για τίποτε. Τα επιθεώρησε χθες βράδυ όλα ο Κώστας Σημίτης και, μάλιστα, έδωσε και εύσημα στις τράπεζες για την «πολύ καλή δουλιά», που έκαναν, μετατρέποντας τα συστήματά τους και την όλη προετοιμασία τους.

Θυμίζουμε, με την ευκαιρία, ότι οι τράπεζες επιδοτήθηκαν αδρά για όλ' αυτά, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, που παιδεύονται μόνοι τους (π.χ., οι επαγγελματοβιοτέχνες). Ασε, που θα ξεζουμίσουν και τους τραπεζοϋπάλληλους αυτές τις μέρες.

Βέβαια, έχουν μπόλικες δουλιές να κάνουν από το νέο χρόνο τα ...αφιλοκερδή αυτά ιδρύματα. Και δάνεια πρέπει να κυνηγήσουν σε ΕΥΡΩ και τους πλειστηριασμούς τους πρέπει να κάνουν και γενικώς να μαζέψουν ό,τι μπορούν περισσότερο. Και μπορούν πολλά...

ΩΡΑΙΑ εξέλιξη αυτή με τους «εθελοντές με το ζόρι» για την αποστολή 100 Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Δεν αλλάζει μυαλά ο Παπαντωνίου. Ως υπουργός Οικονομίας, μας θεωρούσε - αν θυμάστε - «υποστηρικτές» της πολιτικής του.



Γρηγοριάδης Κώστας