46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Προσαρμόζονται στις συνθήκες της πανδημίας οι εκδηλώσεις
Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Με αίσθημα ευθύνης το ΚΣ της ΚΝΕ ανακοίνωσε την προσαρμογή του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται.

Στην Αθήνα οι κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν τις γνωστές ημερομηνίες, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, σε χώρους που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων, το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Για την εκδήλωση αυτή, η ΚΝΕ είχε εξασφαλίσει και τυπικά το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Με μια αιφνιδιαστική απόφαση όμως, που γεννά πολλά ερωτήματα για παρασκηνιακές παρεμβάσεις, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ακύρωσε το απόγευμα της Παρασκευής τη συμφωνία. Ο νέος χώρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν στις μεγάλες πόλεις μονοήμερα Φεστιβάλ, με τις αντίστοιχες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»:

Στις 13/9 στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μία μόνο μέρα, με τα ίδια μέτρα προστασίας, την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, και όχι σε τρεις, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Θα φιλοξενηθούν και πάλι στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στις 12/9 στην Πάτρα

Αντίστοιχα στην Πάτρα, με τα ίδια μέτρα προστασίας, το Φεστιβάλ θα είναι μονοήμερο και θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, με ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: