ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δράσεις για προσλήψεις και ασφάλεια στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας

Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ζητώντας για μια ακόμα φορά κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα εξασφαλίζουν ουσιαστικά την ασφάλεια και υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, που ακόμα και τώρα αρνείται να ακούσει τους εκπαιδευτικούς και να λάβει υπόψη τις προτάσεις και τα αιτήματα για τη λειτουργία των σχολείων. Ανέδειξαν ακόμα μια φορά τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς που, όπως επισήμαναν, δεν καλύπτονται από τις 21.065 προσλήψεις, οι οποίες είναι λίγο παραπάνω από τις μισές θέσεις που καλύφθηκαν πέρυσι από τους αναπληρωτές, χωρίς να υπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις και οι αυξημένες ανάγκες στην Εκπαίδευση. Παράλληλα, ζήτησαν να δοθεί λύση για τους απορριφθέντες εκπαιδευτικούς των διαγωνισμών 1ΓΕ και 2ΓΕ του 2019, που οδηγούνται στην ανεργία λόγω μη καταβολής παραβόλου.

Οπως τονίστηκε και χτες, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συνεχίσουν πολύμορφα τις διεκδικήσεις και την κοινή δράση.

Αλλες πρωτοβουλίες σωματείων

Σήμερα, Τρίτη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προχωρά στη 1 το μεσημέρι το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης» για τα κενά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

Σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών καλεί την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», για την οργάνωση της κοινής δράσης το επόμενο διάστημα και τη διεκδίκηση της ασφαλούς πρόσβασης μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της Γκράβας στις 18.30 και ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» καλεί όλα τα ΔΣ να συμμετάσχουν με αποφάσεις τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.