Απειλές, τρομοκρατία και απολύσεις από τη διοίκηση του ΟΤΕ

Ανακοίνωση καταγγελίας από την ΕΣΚ ΟΤΕ

Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020

Φωτ. αρχείου
Την ένταση των απειλών και της τρομοκρατίας από τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, που δρομολογεί μαζικές απολύσεις, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ). Στο στόχαστρο της επίθεσης έχουν βρεθεί εργαζόμενοι σε μια σειρά από περιοχές της χώρας που δουλεύουν στα Συγκροτήματα Υποστήριξης Πωλήσεων, σε καταστήματα, σε back-office υπηρεσίες, στο Door-To-Door. Η διοίκηση του ΟΤΕ τούς καλεί να υπογράψουν την απόλυσή τους, διαφορετικά να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να μετακομίσουν στην Αθήνα, ενώ δεν λείπουν οι απειλές πως αν δεν «αποχωρήσουν» τώρα θα απολυθούν το επόμενο διάστημα από τις θυγατρικές στις οποίες θα μεταφερθούν. «Ειδικά οι εργαζόμενοι στα ΣΥΠ όλης της χώρας ακούν σε καθημερινή βάση managers να τους απειλούν με ιδιαίτερα προκλητικό και χυδαίο τρόπο», σημειώνει η ΕΣΚ και εξηγεί ότι τα στελέχη της εργοδοσίας τούς προειδοποιούν πως «το Νοέμβρη σας περιμένει το κτίριο της Αχαρνών στην Αθήνα αν δεν φύγετε τώρα» και τους καλούν να αναζητήσουν νέα εργασία «σε κάποιο supermarket». Παράλληλα, η διοίκηση «απειλεί τηλεφωνικά τις ελάχιστες εργαζόμενες που έχουν απομείνει στον κλάδο της καθαριότητας σε όλη την Ελλάδα» ότι η Παρασκευή 28/8 ήταν η τελευταία μέρα στην εργασία τους, καθώς «από 31/8 μεταφέρονται σε εργολάβο».

«Η διοίκηση του ΟΤΕ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι μπροστά στο στόχο της θωράκισης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας δεν υπολογίζει τίποτα», τονίζει η ΕΣΚ. Η επίθεση που εξαπολύσει ωστόσο στους εργαζόμενους έχει, όπως επισημαίνει, τις «πλάτες» της κυβέρνησης αλλά και της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία (ΟΜΕ ΟΤΕ), που «παρά τις συνεχείς καταγγελίες συναδέλφων κάνει πως δεν ακούει και αφήνει την εργοδοσία να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της». Αντίστοιχα, η πλειοψηφία του ΠΑΣΕ, του σωματείου που συγκεντρώνει τους περισσότερους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, «έκανε ΔΣ πριν ένα μήνα και ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική "αποφασίζουμε να μην κάνουμε τίποτα" πέταξε το μπαλάκι για τις όποιες κινητοποιήσεις στην Ομοσπονδία».

«Η οργάνωση των εργαζομένων είναι η μόνη μας διέξοδος και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τόσο η εργοδοτική αυθαιρεσία όσο και το κλίμα ηττοπάθειας που καλλιεργεί η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ», καταλήγει η ΕΣΚ.